Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Ebben a hangulatban zajlott a csütörtök esti futás, amire végül csak ketten mentünk Teleszkóppal. Előtte napközben felmerült bennünk, hogy kellene kicsit rekordokat döntögetni; én abban bíztam, hogy ha Teleszkóp meghúz - ő a gyorsabb -, akkor összejöhetne a 30 perc alatti idő. Az eső már akkor is esett, amikor elindultunk a Margitszigetre, de gondoltuk, hogy nem fog ez akkora problémát okozni. Végül tényleg nem is ez lett a legnagyobb gondunk, hanem a szél. A parkolótól kezdtünk, és amikor ráfordultunk a budai oldalra, telibe kapott minket: az esőcseppek nem vízszintesen estek, hanem mint szilánkok csapódtak az arcunkba. Én ezen a ponton felvetettem, hogy tán át kéne menni a másik oldalra, és hagyni a fenébe, hogy adott időn belül fussunk, de Teleszkópot nem lehetett meggyőzni :)

Az első kör kb. 15:40 körül volt, úgy, hogy ha nem lett volna szembeszél, életem legjobbját futottam volna. Annyira kimerültem ettől, hogy a sportpályánál az is felmerült bennem, hogy tán belesétálok, de szégyelltem volna magam miatta. Innen kicsi lassabb tempóban mentünk tovább, de már csak a túlélés volt a cél, legalábbis nekem. Végül az időnk 30 perc 50 másodperc lett. Ha nincs a szembeszél, szerintem lefutottuk volna 30-on belül.

Este a frissen megérkezett csokis fehérjeporból ittam 30 g-ot 2,5 dl. hideg vízzel, a shakerben összerázva, ami egy egész sűrű állagú csokiturmixot eredményezett. Nem volt rossz, de legközelebb kevesebb vízzel inkább pudingszerű cuccot szeretnék elérni. A futás előtt két részletben megettem egy mogyorós peak proteinszeletet, ami nagyon drága volt, de 70%-a fehérje. Állagra olyan volt, mint egy tömör marcipánrúd, ízre nem volt semmi különös, viszont eltelített. Nem hiszem, hogy ilyet még fogok rendelni, de csak az ára miatt.

A csütörtöki táblázatom: (tömeg: 73,6 kg)

A pénteki nap vegyes érzelmekkel telt: azzal indult, hogy reggel 72,8 kg voltam. Újabb lokális minimum, ráadásul 73 alatt még nem voltam. Miközben ennek örömködtem, kicsit el is búcsúztam a szép számoktól, mert aznap estére előre megbeszélt beülős, dumálós, iszogatós program volt leszervezve, ráadásul a Trófeába. A délelőtt azzal telt, hogy - az előző napi futásra emlékezve - tízpercenként orrot fújtam, ami nem volt szerencsés, mert egész nap ügyfelekkel voltam. Délutánra meglepő módon elmúlt. Ebédre alig ettem, tartalékolva a vacsorára. Estére agyilag hullán, de egyébként feldobottan mentem a Trófeába, és - bár nem ettem annyit, mint régen tettem volna - finomat vacsoráztunk, többféle hússal és desszerttel, és lecsúszott néhány üveg pezsgő is; táblázat emiatt nincs, fogalmam sincs a kalóriákról és a pontos mennyiségekről. Talán az evés miatt, de nem lettem zizi, pedig a pezsgő alattomos ital tud lenni.

A lányok javasolták korábban a havi egy töltőnapot: ez tehát tegnap meg is volt. Igyekszem a hónapban többet nem tartani ilyet :)

Szombat: 74,9 kg (ezek szerint ettem 2,1 kg-nyi kaját???)

Kicsit kevesebb kalória, mint máskor, de egyrészt ettem egy vékony csíknyi pizzát K. kajájából a saláta mellé (ezt számoltam 300 kalóriának), másrészt a tegnapi napot helyre kell hozni valahogy). A szójatej nekem nagyon nem ízlett, legközelebb csak vízzel fogom csinálni a turmixot.

Vasárnap: 74,1 kg. Megy ez szépen vissza, remélem, a hét közepén újra 72-t mutat majd a mérleg. A mai napra ebédnek bundás kenyér van betervezve, ami elméletileg nem egy diétás kaja, de a nullkalóriás olajon akarom sütni, és a bundáját is kevesebb sárgájával akarom elkészíteni. Hogy fehérje is legyen benne, majd eszek hozzá sovány sonkát :)

Címkék: buli futás összegezés

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr123623847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.01.22. 10:35:51

Minden tiszteletem a cudar időben futásért, gondolom nem sokan futottak még aznap rajtatok kívül:)

Biztos nem ettél olyan sokat a Trófeában, csak a szervezeted megörült a feltöltésnek és raktározta vízzel együtt (szerintem). Különben Trófea jó diéta szempontból, minimál olajon grillezik a finomságokat, ráadásul ott a sok zöldsaláta, bár mindegyikben van valami huncutság, de mégsem csülök:)A szarvasragut mondjuk nehezen hagynám ki, ha már egyszer ott vagyok....:)

Szombaton nem akartál éhenhalni?

PrettyWitch 2012.01.22. 11:20:41

@Titti_: Azért nem igazán diétásan étkeztem a Trófeában :( Tatárbifsztek, utána édesség (azt kívántam, na), utána grillezett husik cézár salátával, utána még egy pici édesség.
Az mondjuk érdekes volt, hogy a köretek közül csak a cézár salátát kívántam, a husikból pedig a grillezettet. A szarvasragu - pedig ették mellettem - nekem eszembe se jutott.
A szombat nem volt könnyű, a csíknyi pizza nem a tervezett étrend része volt :) A szójatej viszont annyira nem ízlett, hogy azután nem nagyon kívántam semmi mást.

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.01.22. 11:29:09

@PrettyWitch: tudod mi a poén? ha Trófeába megyünk akkor szinte sosem eszem desszeretet, nem kívánom, pedig lehetne válogatni...bezzeg most megenném..

MC nekem is szokta mondogatni a szójatejet, még nem próbáltam. Mitől van rossz íze neked?

Gondolkozom, hogy rendelek egy Peak-es csokis turmixot, bár vannak kétségeim afelől, hogy megéri-e. Sima 1,5-ös tejjel nem lehet inni? Vagy annyira megtolja a kalóriákat úgy, hogy értelmetlen? Vízzel nincs ocsmány íze?

PrettyWitch 2012.01.22. 11:38:15

@Titti_: Én a tejet utálom, a csokiturmixot eddig (3-szor) vízzel ittam. Ha 3 dl víz helyett 2 dl körül teszek 30 g-hoz, akkor puding állaga lesz, az úgy egész fogyasztható volt. Nem ennék ilyet, ha mondjuk somlóit is ehetnék helyette (ezt az íze miatt mondom), de nem annyira rossz, hogy ne egyem/igyam meg szívesen este, kiéhezve.
Gondolom, tejjel jobb a turmix azoknak, akik szeretik a tejet, én a szagát sem bírom, ezért még nem kockáztattam meg. Nekem is Leni ajánlotta a szójatejet, gondoltam, hátha jobban eltelít úgy, de nem jött be.
Nekem az vált be, hogy kaptam a lányoktól kóstolóba egy-egy adagot, és annak alapján el tudtam dönteni, hogy akarok-e rendelni. Ha összejön a találkánk, szívesen viszek majd én neked egy adagot kóstolni.
Erika, ha jól emlékszem, fele-fele arányban keverte be tejjel és vízzel, az úgy kalóriában 1,5%-os tejjel kb. +45-60 kcal, nem vészes.

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.01.22. 11:43:08

@PrettyWitch: szívesen vennék egy kóstolót, mert annyira nem szoktam szeretni ezeket a shakes cuccosokat (még a rendeseket sem), és kicsit drága ez a cucc ahhoz, hogy betegyem a szekrénybe:)
Bár, ha elmúlnak a piros betűs napok, gyanítom nem kívánom ennyire az édességet, ezt a pár napot meg majdcsak túlélem:)

Úgy nézem március közepe környékén jöhet össze egy össznépi tali, várom már:)

PrettyWitch 2012.01.22. 11:45:24

@Titti_: Hamarabb nem jártok Budapesten, akár átutazóban, akár munka miatt? Elküldeném postán is, ha rájuk merném bízni, de ételt nem szívesen, ki tudja, mi történhet vele.

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.01.23. 10:05:28

@PrettyWitch: De, hétvégén Óbudán leszünk, MC-vel megbeszéltünk egy talit szombat délutánra, örülnénk ha te is eljönnél:) Időpont még képlékeny, rugalmas. Mit szólsz?

PrettyWitch 2012.01.23. 17:16:13

@Titti_: Most van épp átalakulóban a hétvégém, ha itthon leszek, jó lenne találkozni veletek! Futós cuccot is hoztok? :)

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.01.24. 08:08:16

@PrettyWitch: remélem itthon leszel:)
Futócuccot nem viszünk (mi lusta dögök), mert már betábláztuk magunkat, majd vasárnap este otthon futunk egyet. Plusz azért macerás bepakolni a futóskabátot, cipőt, ruhát, mindenfélét, bár az autóban elfér:)

PrettyWitch 2012.01.24. 19:17:33

@Titti_: Szombat délután lesz K. unokahúgának a 2 éves szülinapi partija, ahova mennünk illik, de még nem tudom, hány órára (saccra 3-tól nem fogok ráérni).
Gyertek vasárnap, és gyertek a runtiltre is :)
süti beállítások módosítása