Kedden kicsit ráértem, és főzni akartam valamit, de nem volt semmi ötletem. Ekkor Titti felvetette az aszalt szilvát, és én ihletet kaptam :)
Összetevők (erről nem készítettem külön MFP receptet):
A fentieken kívül kell még hozzá fahéj, szegfűszeg, só, bors.
Elkészítés: a kimagozott szilvát (én 1 kg-ból csináltam, mert K-nak is akartam hagyni) fahéjjal, teatojásba zárt szegfűszeggel és fél liter vízzel felteszem főni. Amikor felforrt, időnkénti kevergetés mellett, fröccsenésgátlóval addig főzöm, amíg elkezd odakapni, azaz elfővi a felesleges vizet. Közben összevágom a csirkemellet, sózom, enyhén borsozom, és Tefal seprenyőben zsiradék nélkül megsütöm. (Thatsme, kösz az ötletet, tényleg működik!) Amikor megpirult, kicsi vizet teszek alá, és lefedve párolom. Közben 3 evőkanál (50g) bulgurt sós vízben kifőzök. A végén az egészet - illetve esetemben a szilvás cucc negyedét - összekavarom.
Ez lett az eredmény:
Kellően nagy adag lett (úgy éreztem magam utána, mint aki teleette magát), és még én sem kívántam desszertet a végén, mert elég édes volt :)
A szilvaszósz tökegyszerű, és szinte bármihez jó: húshoz, kenyérhez, abonetthez stb. Érdemes kipróbálni!
UPDATE: mégsem ízlik mindenkinek :) K-nak elkészítettem ugyanezt karajjal és főtt tésztával. Nem igazán értékelte, hogy "lekváros tésztát" adok neki enni :(
Utolsó kommentek