A héten próbáltam fehérjében gazdagabban étkezni, ennek az eredménye lett az előbbi két étel, amik finomak, fehérjedúsak és nagyon hamar kész vannak :)
Vöröslencse-főzelék:
Vöröslencsét a DM-ben vettem, nem olcsó, de nem tudom, máshol mennyibe kerül, mostanában nagyobb boltba nemigen jutottam el. Megmostam, és kb. 3-5-ször annyi vízben (nem emlékszem pontosan) odatettem főni, a vízbe tettem nagyra vágott vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, ételízesítőt (tudom, hogy nem valami egészséges, de a tartósítómentes leveskockának meg macskakaja-szaga van...) és egy kis házi szárazkolbászt szintén összevágva. Miután felforrt, lefedtem, és leültem kicsit a számítógép elé, tudván, hogy a lencse vagy egy órán át fő. Hát ez nem :) kb. 10 perc után annyira szétfőtt, hogy az egyes lencsedarabokat sem találtam meg benne :) ennek örömére viszont nem kellett sem berántani, sem besűríteni. Az íze nagyon jó lett, K-nak is ízlett (bár amikor mondtam, hogy máskor is fogok ilyet csinálni, akkor nagy hümmögés volt). Próbáljátok ki, seperc alatt kész van, meglepően jó a fehérjearánya, és egy adaggal egész sokáig teltségérzetem volt.
Túrós-barackos krém: korábban már csináltam ilyen krémet meggyel, és az nagyon bejött. Utána Titti megcsinálta nektarinnal, és az is jó volt. Így kitaláltam, hogy mi lenne, ha most barackot tennék bele.
A zöldséges fiú zseniális volt: egyrészt valóban magvaváló barackot adott nekem, másrészt megemlítette, hogy ugyanúgy érdemes pucolni, ahogy a paradicsomot: pár másodpercre forrásban lévő vízbe tenni, és akkor könnyen lejön a héja. Ez be is vált, bár a végére elég mancsos lettem, de nagyon hamar készen voltam a barack pucolásával.
A többi már egyszerű: a xilit kivételével minden hozzávalót beletettem a robotgép alsó, nagyobb edényébe, és a habverő fejjel összekavartam, majd a végén hozzáadtam a xilitet is. Mivel a barack egész édes volt, lefeleztem a korábbi xilit mennyiségét, és milyen jól tettem: a krém így is édes maradt, egy szelet kalóriatartalma ellenben csökkent :) Végül az egészet be egy szétszedhetős tortaformába, folpack, és be a hűtőbe. 3 óra kicsit kevés volt neki, de a nap végére tűrhetően megdermedt. Ez "szerencsére" K-nak nem ízlett, így két nap alatt az egészet én ettem meg :)
Utolsó kommentek