Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Nagyon röviden, mert nem igazán van időm írni.

Hétfő: 78,3 kg. (Vasárnap: 78,6 kg.) Hajszálnyi csökkenés.

120910.png

A szokásos reggeli mellé nagyon kívántam még egy kis édességet is. Ebédre gyrost ettem, kis sütivel, ami viszont nem volt light. Vacsorára a sütőben kisütött, töltött rántott húst és a szokásos barackos túrókrémet ettem. Az összkalória kicsit sok lett, a zsír is :(

Mozgás: Péntek Enikő kismamatornája.

Kedd: 79,2 kg. Mitől? Attól a plusz 200 kalóriától előző nap? Igazán nem értem a rendszert.

120911.png

A reggeli a szokásos. Az ebéd a sütőben sült töltött rántott hús volt paradicsomsalátával és light sütivel - ritka jó ebéd :) Az uzsonna a szokásos túrókrém fele, vacsorára megint hús volt, most rizzsel, mert maradt K. vacsijából. Az összkalória hajszálnyit sok, a fehérje viszont egész jó.

Mozgás: újra Péntek Enikő.

Szerda: 79,6 kg. Már nem is akadok ki, örülök, hogy még nem 80 :(

120912.png

Az ebéd Vitálkonyhás rendelt ebéd volt, desszerttel, az uzsonna szintén rendelt desszert. A vacsora túrókrém. És ha itt megálltam volna, abszolút szuper lett volna a nap, de este tv-zés közben becsúszott egy kis csoki. Nem tudom, hogyan fegyelmezzem magam este, egyszerűen majd megveszek az édességért... és nem úgy, mint a fogyókúra alatt, mert akkor tudtam magam fegyelmezni, és meg tudtam állni, hogy ne egyek. Most meg nem megy :( Az összkalória oké, még a tápanyagarány is, de az a csoki akkor se kellett volna.

Mozgás: nem volt, este 8-ra értem haza, örültem, hogy élek :(

Extra: ezen a napon voltunk nőgyógyásznál, és a pici végre megmutatta magát: kislány lesz! Ekkor derült ki az is, hogy vérszegény lettem, úgyhogy kaptam a dokitól receptre vaskészítményt. Mióta szedem, kevésbé vagyok fáradékony, úgy látszik, az az ólmos fáradtság, ami az utóbbi 2 hétben néha rámtört, nem szimplán a terhességtől volt, hanem a vérszegénységtől. Minden más rendben (ez meg kezelhető és átmeneti, szóval nem izgatom magam rajta), a terheléses cukor eredménynek különösen örültem. A baba 4 nappal nagyobb, mint a hivatalos adat szerint lenne, de ezen nem hiszem, hogy aggódni kéne (doki szerint teljesen normális). Viszont ha a 4 napot visszaszámolom az eredeti december 28-i időpontból... na majd meglátjuk :)

Csütörtök: 79,5 kg. Legalább nem nőtt.

120913.png

Gyakorlatilag teljesen ugyanaz, mint az előző nap: vacsoráig bezárólag jól ettem, utána megint elrontottam :( Az összkalória picit sok, a tápanyagarány nem olyan rossz, a zsír lehetett volna kevesebb.

Mozgás: megint későn értem haza, megint elmaradt idő és energia hiányában.

Péntek: 79,3 kg. Csak nem? Csökkenünk kicsit?

120914.png

Végre egy kontrolláltabb nap. Vacsoráig minden szokásos, és este - rákészülve arra, hogy úgysem bírom ki - diétás édességeket ettem. Látszik is az összkalórián, ami egy picit kevés - de a korábbi napok ismeretében ez nem igazán baj -, és a tápanyagarány sem rossz. Ez lesz a trükk a jövőre: tudomásul venni, hogy nem bírom ki este édesség nélkül, és felkészülni rá diétás cuccokkal.

Mozgás: lett volna rá időm, tényleg. És még energiám is. Nincs mentségem, szimplán ellustultam az estét.

Szombat: 79,3 kg. Súlytartás :)

Táblázat nincs, mert egy kicsit zavaros nap lett. A reggeli a szokásos volt, ebédre pedig gyümölcsöt ettem, mert K. családjához mentünk szülinapozni, ahol mindenki isteni finom édességeket süt, és én erre készítettem magam :) Végig is kóstoltam mindent, lelkiismeret-furdalás nélkül, majd a vacsorát kihagytam. Az összkalória saját becslés szerint 2000 körül lehet, a tápanyagarány kb. 100% szénhidrát :)

Mozgás: Péntek Enikő kismamatorna. Ez jön be a legjobban :)

Vasárnap: 79,9 kg. Itt legalább nem lepődtem meg, az előző napi ch zabálás megmagyarázza.

120916.png

Szerintem ez végre egy jól sikerült nap volt. Az összkalória picit kevés, hogy kompenzálja a korábbi napokat, a tápanyagarány majdnem jó.

Mozgás: takarítás :) Utána már nem volt erőm külön tornázni is.

Összességében egy nem túl jól sikerült hét volt, de azt azért megjegyezném, hogy a "hivatalos" 2300 kalóriát és 350g szénhidrátot egyik nap sem ettem meg. Mégis hízok...

Címkék: 24.hét összegezés

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr694788907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2012.09.20. 14:24:45

Gratulálok a hercegnőhöz! :-)

Amikor takarítok vagy vasalok, az nekem is bőven elég, utána állapotosan nem szabad már tornázni, nem véletlenül viszolyog az ember.

Vérszegénység: igen, ahogyan írod, nagyon sokat nyom a latba, én is rájöttem, hogy az első trimeszterben azért voltam olyan levert meg kívántam a fekvést, mert nem a terhesség, hanem a vashiány! Akkoriban csak fél Gravidát szedtem, plusz folsav, semmire se volt elég ezek szerint. Csak amint bejött az émelygés, hányás nem bírtam volna valami rovaralakú tablettát lenyelni, kész voltam így is. Azt hittem a táplálékkiegektől van az émelygés, gyomroégés aztán tartottam egy mentes napot, és meg kellett követnem a gyógyszeripart...
Pezsgőtabletta, nekem az a legjobb a vasból, doki is azt javasolta. Csodálom azokat, akik benyomják lazán a Ferrocomp és hasonló cuccokat, még az étvágyuk sem nő meg tőle. :-)

PrettyWitch 2012.09.20. 14:26:49

@Scala: Köszi :)

Nekem egy Maltofer nevű gyógyszert írt fel a doki. Az az igazság, hogy az én étvágyamnak már majdnem mindegy, nem tudom, hogy a terhességtől, a vitamintól vagy a vastól, de állandóan ehetnék, és állandóan édeset. Mindegy, valahogy már csak kibírom karácsonyig :)

Scala 2012.09.20. 14:29:00

@PrettyWitch: Evés. Nagyon megértelek, én jelenleg mint egy tevecsorda.
Azért ha majd nyomja fel a gyomrodat a növekvő kicsi lehet ez változik.

A Péntek Enikős kismamatorna posthoz nem tudok kommentelni, tegnap óta kétszer is próbáltam. Van ilyen, egy másik blogon is tapasztaltuk egy hete...

PrettyWitch 2012.09.20. 14:49:54

@Scala: Leveszem és felteszem újra, hátha akkor majd működik, köszi, hogy szóltál!

mileszebbol.blogspot.com 2012.09.20. 19:33:59

Nagyon izgalmas karácsonyotok lesz, az tuti :))

Megnyugodtam, hogy a rendszert Te sem érted, talán nincs is?
Örülök, hogy tetszik, a torna!

Scala 2012.09.20. 21:52:27

@PrettyWitch: Maltofer! Akartam is kérdezni. Köszi! :-)

PrettyWitch 2012.09.21. 06:27:32

@mileszebbol.blogspot.com: A rendszertől (ami talán nincs is) hülyét kapok :)

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.09.22. 14:20:35

A napi cél kcal-od miért 2130 kcal? súlyod alapján változik mindig? vagy h van ez?

Scala 2012.09.23. 08:54:17

@Titti_: Nem a baba miatt van így beállítva?

PrettyWitch 2012.09.23. 22:14:31

@Titti_: @Scala: A napi súlytartóm 1830 kalória, és az okosok szerint a terhesség második felében +300 kalóriával kell számolni (az első felében +150), így lett nekem 2130 kalória a cél. A kb. heti egy elrontott nap kivételével a közelében nem vagyok ennek az értéknek, mozgással együtt meg szerintem sosem, szóval ha majd valaki újfent megjegyzést tesz arra, hogy sokat híztam, elküldöm melegebb éghajlatra :)

Scala 2012.09.24. 22:56:13

@PrettyWitch: Az utolsó hónapban már csak a baba nő, alig egy kilót híztam négy hét alatt, pedig mint egy tevecsorda!
Szóval kitartás a 36. hétig mennek fel a kilók. És mostantól lassulni is fog, fokozatosan.

Nyugodtan keverj le egyet, ha az életkorodat vagy a súlyodat hozzák szóba! Ez most jár! :-)

PrettyWitch 2012.09.24. 23:14:17

@Scala: Olyan fura, hogy már az utolsó hónapban vagy :) Pár hét, és a kezedben a pici :)

Scala 2012.09.25. 04:48:25

@PrettyWitch: Igen. Múlt héten voltam mellszívót átvenni (nem használt) négy hónapos volt a cukorkrapek, nem fogtam jól, pedig ő már nem is cseklik-nyaklik, mint egy newborn... Jó lesz az a magánklinika, a csecsemős nővérek végtelen türelmesek, megtanítják az olyan analfabétákat mint mi.
Szombaton gyakoroltunk amikor elhoztuk a cuccokat, kozmetikusom lánya babáján. Olyan édesen rendelkezésre bocsátotta. Állva nehezebb megfogni, mintha az öledben van és onnan veszed fel.
Plusz ugye rászóltam a férjemre, amikor próbálkozott, és ... szóval ... nem jött ki jól. Summa summarum magasabb perspektívából is az az üdvös, ha ezt a betanítást a csecsemős vonal oldja meg! :-)))

PrettyWitch 2012.09.25. 08:06:36

@Scala: Ha jól tudom, a Minimanó nevű bababolt (www.minimano.hu/) szervez olyan tanfolyamokat, ahol ezeket, meg az elsőségnyújtást pár óra alatt el lehet sajátítani. Én mindenképpen szeretnék elmenni egy ilyenre, de majd csak picit később, neked viszont pont aktuális. Ha gondolod, nézd meg a honlapjukat, hátha van valami olyan tanfolyam, ami nektek is hasznos lehet még.

Scala 2012.09.25. 13:59:47

@PrettyWitch: Köszi! Jó ötlet!
Elmennénk, de nagyon úgy látom, hogy nem lesz rá közösen idő. Vettünk könyvet, és azért nyomatjuk a vagyont a klinikának, hogy majd ők négy nap alatt, élesben. :-)
süti beállítások módosítása