Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Szombat: 73,1 kg. Továbbra is súlytartás.

120630.png

A görögdinnyét továbbra is nagyon kívánom, bár mostanában nem kapok olyat, ami igazán finom lenne. Nem baj, nemsokára itt a békési dinnye, végre :) A nap a túrós-meggyes rétes jegyében telt, minden diétázónak csak ajánlani tudom. Most hétvégén szintén túrós sütit szeretnék majd csinálni, de sütés nélkül, zselatinnal. Még sose használtam, úgyhogy érdekes eredményre lehet számítani :) Az esti Korpovit keksz a gyomorégés miatt kellett, sajnos, szinte minden este rossz a gyomrom, akár jól eszek napközben, akár nem. De ez legyen a legtöbb bajom a terhesség alatt.

Vasárnap: 72,1 kg. Azaz az előző naphoz képest -1,0 kg. Máskor ennek hogy örültem volna... most meg nagyon megijedtem. Az előző nap a súlytartó kalóriamennyiségem (1830 kalória) alatt ettem, de épp csak picivel. Csak nem lett semmi baja a babának, és nem azért "fogytam" ennyit? Aggódni nagyon tudok...

Vasárnapra nincs táblázatom, mert a barátnőmnél voltam rablóhúst sütni és babázni. A kislánya most egy éves, és épp a "szeparációs szorongás" korszakát éli (csak az anyukájánál van el, másnál sír, még akkor is, ha az anyuka egy méteren belül van). Azt hittem, fogok tudni a babával játszani, de így nem nagyon ment :( A rablóhusi viszont finom volt, köretnek salátát ettünk hozzá, és én vittem tzatzikit is. A desszert Carte d'Or Rákóczi túrós jégrém, megettünk hárman egy egész dobozzal (én a legtöbbet), nagyon finom volt :)

Hétfő: 72,7 kg. Oké, majdnem 73 kg, csak nincs itt semmi baj.

120702.png

Tuti, hogy itt még ettem valamit a nap végén, de nem emlékszem rá, és elfelejtettem felírni :(


Kedd: 73,0 kg. Oké, minden rendben :)

Nincs a napomról táblázat, mert barátnős délután volt, aminek során beültünk előbb a Fruccolába (nekem bejön a hely, a barátnőm szerint rablás), majd az édesség kedvéért a Gerbeaud-ba, ahol aszalt szilvás fagyikelyhet ettem. Mmmmm... Nem tesz jót az étrend tartásának a szociális élet, de csak ritkán van lehetőségünk ilyenekre, ezért nem érzem akkora bűnözésnek.

Este voltunk a dokinál ultrahangon. Megnyugodtam, minden oké :) A babát nézni az UH képen valami hihetetlen élmény...

Szerda: 73,6 kg. Na igen, a fagyi...

120704.png

Este 7 körül kimentem a runtiltre - csak nézni, ebben a melegben nem merem megkockáztatni a futást -, ami egész jó kis szórakozás volt, 9 körül jöttem el, mert nem volt a biciklimen lámpa, és akkor már nagyon sötétedett... Viszont utána nagyon nem voltam éhes, kb. semmit sem kívántam. Végül kínomban - meg mert már szédültem is - virslit ettem, de nem igazán esett jól. Azt viszont nem mertem megtenni, hogy semmit sem eszek lefekvés előtt.

Csütörtök: 73,5 kg. Azt hittem, gyorsabb tempóban vissza tudok menni 73-ra, de ez van. Valószínűleg nehezíti a helyzetet, hogy a héten nem voltam még futni reggel, de sajnos reggel is olyan meleg van, hogy nincs kedvem elindulni. Jöjjön már egy kis lehűlés...

120705.png

Az ebéd túrós tészta volt, nem épp a legtökéletesebb arányokkal, de ch-t amúgy is sokat eszem, megpróbáltam így. Nem ízlett :( Estére családi vacsorára voltunk hivatalosak nagybátyámékhoz, ahol volt görög saláta meg krumplis lángos tejföllel, sajttal és ház sárgabaracklekvárral. Meglepő módon nem bírtam megállni, hogy ne egyek egy sósat és egy édeset. A táblázatban ezeket nem tudtam feltüntetni, csak a kalóriamennyiséget saccolni, így aztán a tápanyagarányok sem helyesek. Azért nem bántam meg :)

Péntek: 73,6 kg. A lángosok után az a csoda, hogy nem több...

120706.png

Leszámítva az esti téliszalámit, azt hiszem, ez egy egész jó nap volt. A tzatzikit az Intersparban vettem, készen, de a saját tzatziki receptem értékeivel számoltam, mert szerintem az enyém zsírosabb, és inkább felé lőjem a kalóriamennyiséget, mint alá.

Szombat: 73,7 kg. Ennek most nem örültem, mert az előző napommal elégedett voltam, és azt hittem, hajszálnyit csökkenni fog. Na persze mitől, ha az előző nap is a súlytartó kalórialimitem (1830 kalória) felett volt. Mindegy, fogyózni nem akarok. Csak lenne végre olyan idő, hogy el tudnék menni futni, akkor végre tudnék kalóriadeficitet csinálni normális étkezés mellett!

120707.png

Akartunk ebédre vagy vacsorára indiai csirkét főzni, de aztán annyira elment mindennel az idő, és olyan meleg volt, hogy maradtunk a hideg kajáknál. Vacsorára a túrós-meggyes "tortát" ettük, amiből két szelet bőven elég volt. Este 10 körül szembesültem azzal, hogy 1300 kalóriánál járok, ami alapesetben elég jó lenne, de most nem igazán. Így este ettem még egy kis tzatzikit meg gyümölcsöt, bár ekkor nem voltam éhes.

Vasárnap: 73,6 kg. Most jött el az a pillanat, hogy nem látom az összefüggést az előző napi kalóriafogyasztás és a másnap reggeli súly között. Más paraméter - vízfogyasztás, ürítés - nem változott. Jó lett volna visszamenni 73,2 kg körülre, de úgy látszik, ez a súly már marad. Akkor viszont jó lenne tartani.

120708.png

A tízóraira elfogyasztott bejgli (igazából diós volt, de arra nem találtam grammos adatot) kivételével szerintem nem ettem rosszul, bár a végeredmény kicsit sok lett (a bejgli és a sok dinnye nagyon megnyomta a kalóriamennyiséget és a ch-t). Viszont legalább egész nap megúsztam a gyomorégést és a hányingert :) A zöldbableves receptjét majd valamikor felrakom, pofonegyszerű volt és finom, és nagyon baráti a kalóriatartalma.

Ennyit az elmúlt hét étkezéseiről. Ha valakinek vannak javaslatai, azt örömmel fogadom!

Címkék: 14.hét összegezés

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr334630836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatsme 2012.07.09. 00:16:27

o.O Boszi, eddig csak lestem, de mostantól csodállak :D ma este 200g dinnyétől olyan tele lettem, hogy többet nem is ettem már, erre itt olvasom nálad, hogy 1200g :D

PrettyWitch 2012.07.09. 07:29:38

@thatsme: inkább szörnyülködj :) ez dinnye 2 db 1/8 méretű részét jelentette, ami nekem nem is tűnt soknak, de lemérve brutális :)

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2012.07.09. 09:15:38

Én is meg tudom enni egy nagy dinnye felének negyedét egy ültő helyemben minden gond nélkül....

thatsme 2012.07.09. 10:31:51

@PrettyWitch: ugye a héját levonod belőle...? :)

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.07.09. 10:40:06

200 g dinnye az semmi:)
Fél kg alatt nem érdemes hozzákezdeni dinnyéhez, legalábbis az én gyomrom szerint:D Mondjuk nálam a 800 g a top, ami még jólesik.

PrettyWitch 2012.07.09. 17:25:54

@thatsme: Naná! Meg a cseresznyéből a magot és a szárat is :) Igaz, csak egyszer számoltam ki, azóta arányosítok.
süti beállítások módosítása