Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

A társadalmi események, bulik, kocsmázások a fogyókúra megrontói, legalábbis az olyanok számára, mint én, akik nem tudnak 3 deci ásványvíz mellett elüldögélni egy estén át, miközben a többiek esznek-isznak-dőzsölnek. Mivel ezt már azelőtt is tudtam, hogy elindultam volna a csapattal, ezért inkább úgy alakítottam a napi étkezéseket, hogy minimális kalóriabevitel legyen előtte, amivel azért még végig tudom csinálni a napot. Ezt mondjuk nagymértékben megkönnyítette, hogy olyan pörgés volt csütörtökön, hogy WC-re menni is alig volt időm...

Jöjjenek a táblázatok:

Csütörtök: 73,5 kg.

REGGELI: 63 g tönkölykifli 222 kcal/100g 140 kcal
EBÉD:

Vk. brokkolival töltött csirke zöldségekkel, FÉL ADAG

150 kcal
VACSORA:

tatárbifsztek pirítóssal, kb.

1200 kcal



forralt bor, kb.

600 kcal



Vk. capuccino szelet

133 kcal
NAPI ÖSSZES:




2222,86 kcal

K...va sok kalória. A tatárbifsztek és a forralt bor kalóriatartalma a komolyan tudományos "hasraütés" módszerrel került megállapításra :) A capuccino szeletet éjjel ettem meg, már hazaérés után, hogy valami nyomaték legyen a forralt boron, nehogy másnap megszívjam. A forralt bor szerencsére nem volt nagyon édes, és túl sok alkoholtartalma sem lehetett, mert nem keveset ittunk, és senkinek nem lett semmi baja. A tatárbifsztek pedig muszáj volt, ha nem eszek valami normálisat (erdélyi padlizsánkrém nem volt, a salátákat pedig nem kívántam), tuti fejre állok, ha egy ilyen hülye nap után inni kezdek.

Péntek reggel szerencsére a fejem nem fájt, de Ketket szóhasználata szerint a sárkányos napok megérkeztek, úgyhogy az aznap reggelre tervezett futást inkább mellőztem, nem akartam összegörnyedve a futópályán maradni. Még szerencse, hogy kihagytam, mert kb. csak egy órát tudtam tegnap dolgozni így is, a többi időt a lakásfelújítással kapcsolatos telefonálgatás, szervezés stb. jól el is vitte, úgyhogy megint dolgoznom kell a hétvégén is.

Na meg csomagolni: dobozaink már vannak, már csak rá kéne venni a pasimat (akit innentől a többieknél látott módszer szerint "K."-nak fogok rövidíteni, mert a barátnőm szerint a "pasi" szóból már a gimiben ki kellett volna nőnöm), hogy kezdjünk el pakolni, mert ha az asztalosunk valóban igazat mond, akkor a jövő hét végétől költözhetünk! Ami valószínűleg egyelőre csak átpakolás lesz, mert amíg nem kötik be oda is az internetet (január elejére vállalták), addig nem mozdulunk, internet nélkül gyakorlatilag már egyikünk se nagyon tud létezni.

Péntek: 73,8 kg.

REGGELI: 50 g tönkölykenyér 222 kcal/100g 111 kcal

3 g margarin 320 kcal/100g 10 kcal
EBÉD: 320 g chicken bbq wrap (2*2db) 195 kcal/100g 624 kcal



édesség: 2 liter light kóla :)

0 kcal
VACSORA:

Vk. oroszkrém torta

115 kcal

400 g narancs 41 kcal/100g 164 kcal

250 g light gyümölcsjoghurt 60 kcal/100g 150 kcal
NAPI ÖSSZES:




1173,6 kcal

Az ebédem az a wrap volt, amit az irodaházak körüli élelmiszerboltokban, ahol van előrecsomagolt szendvicseket tartalmazó hűtő, lehet kapni. Nekem ízlik, és a kalóriatartalma is elég kedvező, mert viszonylag kevés benne a szénhidrát, legalábbis egy szendvicshez képest. A vacsora pedig szokás szerint az édes íz jegyében telt. Mivel vettem a múltkor a LIDL-ben egy vödör narancsot, most azt eszem édességnek, amíg meg nem unom. Egyelőre egész jól elvagyok vele.

Szombat: 73,8 kg.

Táblázat a mai napról egyelőre értelemszerűen nincs. Annak nagyon örülök, hogy a 2000 kalóriás nap után sem mentem vissza 74 kg fölé. Nyilván el fog tartani pár napig, amíg a változás újra beindul, de mivel látom, hogy összességében csökken a tömegem - értelemszerűen nem olyan mértékben, mint a lifetilt programot betartó csajoké, fél év diéta meglepő lenne, ha ugyanolyan gyors lenne a csökkenés -, nem nagyon izgatom magam egy-egy bűnözésen, amíg tudom kezelni a gyakoriságát és a mennyiséget. Valószínűleg ennek a függvénye lesz az is, hogy látok-e karácsony előtt 72-vel kezdődő számot...

A cél most az - figyelembe véve az utóbbi hónapok lassú változását, és azt, hogy jön a karácsony -, hogy 2012. február végére legyek 69 kg körül. Akkor lesz ugyanis egy éve, hogy fogyókúrázom, és ha ezt elérem, akkor egy év alatt 30 kg fogyás lesz mögöttem. Utána hogyan tovább? Valószínűleg tartanom kell továbbra is a kalórialimitet, és mivel nekem az már az utolsó kilókat fogja jelenteni (60 alatt esélytelen vagyok, és ezt nem a kishitűség mondatja velem, hanem az ésszerűség: izmok nélküli kórosan sovány alak akkor se szeretnék lenni, ha ez a szépségideál), lehet, hogy el kell kezdenem szedni - minden ellenérzésem ellenére - a fehérjeturmixot és esetleg más táplálékkiegészítőket, amit a lifetiltes csajok szednek. Plusz ezek mellé valószínűleg be kell majd iktatni a rendszeres heti 2 futást (most nekem eléggé alkalomszerű) és némi kondizást is, amit lehet, hogy kiváltok majd Erika programjával.

De ez még nagyon messze van...

Címkék: alkohol buli cél összegezés

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr273452813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatsme 2011.12.10. 14:36:22

most komolyan ennyi kcal van abban a pirítósos dologban? de hány szelettel ettél belőle kb? mert én húsvétkor vendégségben ettem (hogy ne sértődjenek meg:) 3 szeletet közepesen vastagon megkenve, de kizártnak tartom, hogy 1200 kcal legyen, többet meg nem nagyon lehet megenni abból a kajából sztem, mert elég tömény :)

thatsme 2011.12.10. 14:37:15

itt van kcal érték amúgy: www.hajokonyha.hu/recept?1267 nem tűnik vészesnek.

PrettyWitch 2011.12.10. 15:45:43

@thatsme: A baj az adag méretével volt: hatalmas kupac húst hoztak ki, és senki nem kérte a felét; magában viszont nem bírom megenni, úgyhogy ettem vagy 8 szelet pirítóst szeletelt kenyérből, amiből 4 szelet kb. 100g, és 100g kb. 300 kalória, így csak a pirítós kb. 600-700 kalória volt, és akkor még a vajjal és a hússal nem számoltam, ezért tippeltem be 1200-ra. Lehet, hogy felélőttem, de inkább sokkoljon, mint hogy magamat is átverjem.

És persze otthagyni sem tudtam. Régi hibám, hogy kaját ki nem dobunk. Először erről kellene leszokni; kis lépésekben néha sikerül, de itt most nem ment.
süti beállítások módosítása