Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

A tegnapi családi ebéd minden volt, csak fogyókúrás nem, még úgy is, hogy mindenből csak keveset ettem. Valószínűleg egy átlagos ember napi kalóriaszükségletét nem léptem túl, de a fogyókúrás limitemet szerintem kb. megdupláztam :) Ennek örömére +0,7 kg ma reggel, de mivel ennél többre számítottam (és remélhetőleg ebből még lesz olyan is, ami spontán ürül), nem annyira rossz.

Amit viszont nagyon elszúrtam: a tegnapi kajálás miatti lelkiismeret-furdalás miatt elmentem ma reggel felkelés után futni. Éreztem én, hogy ez nem jó, de mivel alapvetően utálok futni, és alig tudom rávenni magam, hogy elinduljak, azt hittem, ez csak a szokásos. A sziget kör fele meg is volt 15-16 perc között (egyszer majd lesz egy jó mobilom, ami a futós programokat tudja használni zenelejátszás mellett is), ami ahhoz képest, hogy lassúnak éreztem, nem volt rossz, de a forduló után úgy begörcsölt a hasam, hogy nemhogy futni, de lépni és állni sem tudtam. Amikor már fel bírtam egyenesedni, szépen lassan elindultam sétálva, de kb. 15 perc kellett ahhoz, hogy teljesen elmúljon a görcs, és elhiggyem, hogy haza fogok tudni jutni valahogy. Nem tudom, mi volt a bűnös, de gyanítom, hogy a kikímélt gyomrom nem élvezte a tegnapi fűszeres kajálás után a mozgást... :( vagy esetleg a közelgő havi "kedvenc" napjaim jeleztek előre?

Úgyhogy mától újult erőbedobással betartom a limitet. Ketket írta nekem kommentben (http://ceshireketket.blogspot.com/2011/11/uj-dieta.html#comments), hogy nem túl egészséges az étkezésem, megpróbálok majd erre is jobban odafigyelni, úgy, hogy közben azért az édesség is beleférjen :) Ennek örömére ma ebédre - mivel dolgoznom kell itthon, bevásárolni és főzni nincs időm - rendelni fogok, csirke gyros tálat pita nélkül, saláta körettel. Tudom, hogy a gyros elméletileg nem hangzik egészségesnek, de egy csomó zöldség mellett a kisült csirkehús valószínűleg nem rossz önmagában, az öntet viszont - ami viszont tutira káros - talán nem olyan sok, hogy agyonüsse az egészet. A másik lehetőség a wasabitól valami rizses kaja lenne, de azt meg nem kívánom :( Van esetleg bármi javaslatotok, mit lehetne rendelni fogyókúrás ebédre? És most elnézést a Budapesten kívüliektől, hogy én ilyen luxusproblémán nyavalygok, hogy csak pár helyről lehet kiszámolt kalóriatartalmú kajákat rendelni, tudom én is azt - mivel eredetileg nagyon is vidéki vagyok -, hogy máshol még ennyi lehetőség sincs.

Címkék: étel futás

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr403360380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.07. 18:27:24

Remélem már jól vagy! A reggeli futás nekem sem jött be, üres gyomorral mentél?
Egyébként édesség gyanánt lehet kapni étcsokis-narancsos pufirizst pl, én a DM-ben vettem, volt többféle ízesítésű, és olyan 100kcal/korong, vagy magas kakaótartalmú étcsokit is ehetsz ha már édesség, vagy még elmegy ebben a kategóriában a túró+almás fahéjas light jogobella joghurt, annak sztem egész korrekt íze van:)
Átérzem mekkora átok lehet, hogy nincs időd főzni és rendelned kell, nagyon kevés helyről lehet normálisat. Vidéken kb 0 esély az ilyesmire, épp múlthéten küldött sms-t a kedvenc pizzasom h bezártak...és itt még szó sincs arról hogy egészséges kaját, csak valamit házhoz.
Nekem most a lájtos rakott karfiol nagyon bejön, igaz hogy magamnak kell elkészíteni, de 3 napig eszem, sztem a Te adagjaiddal ehetnéd 4-ig is. Nem tudom mennyire zavar a monoton kajálás, már úgy vagyok vele hogy tök mindegy h naponta csinálom a csirkemell rizs párolt zöldség, saláta vmelyik kombóját, vagy 3 egymás követő nap ugyan azt eszem.

PrettyWitch 2011.11.07. 20:15:07

@Nyahu: Köszi, azóta nem volt semmi bajom, nem tudom igazából, mitől lehetett, de éhgyomorra mentem ki, ami lehet, hogy nem túl jó ötlet, csak vagy reggel futok (akkor éhgyomorra), vagy este, de most már az este nem opció, mert töksötét meg hideg van :( Napközben nem megy, még akkor sem, ha itthon dolgozom, mert akkor kiesik egy csomó idő.
A monoton kajákat bírom, ha ízlik, és a rakott karfiol például ízlene, de ha nem ízlik, akkor meg minek egyem? :) A csirkemell+rizs kaja mellett vagy éhen halnék, vagy (ez az esélyesebb) megszegném a diétát.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.07. 20:49:39

@PrettyWitch: Rossz ízű kajákat nem is lehet sokszor enni, mert annak tényleg bűnözés a vége.
Mikor éhgyomorra futsz akkor ugyanolyan jó az időd mint máskor?

PrettyWitch 2011.11.07. 21:02:25

@Nyahu: Nem tűnt fel, hogy más lenne, inkább az, hogy jobban szenvedek, de mivel amúgy is utálom az egészet, ez nem mérhető :)

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.07. 21:50:55

@PrettyWitch: Azért gyűlölöd a reggeli futást jobban, mert semmi energiád, próbáld ki hogy kelés után benyomsz egy protein szeletet, az energiát ad.
Egyébként az a vicc, hogy én nem is utálok futni, kezdem megszeretni. Sokkal ügyesebb vagy mint én, miért utálod?
Ja, megengedhető csoki az after eight is, ettek a többiek, letartóztattam a dobozt, és 3 darab 107kcal, az nagyon baráti.

thatsme 2011.11.07. 22:48:05

szerintem lenn volt a vércukrod a béka feneke alatt, ezért lehetett. mondjuk közvetlen reggeli után se szerencsés, nekem abból róka lett vagy 1 hónapja
Tomi valahol azt írta, hogy reggel 1 szelet müzli, aztán futás, és utána jöhet a kiadós reggeli.

PrettyWitch 2011.11.09. 08:02:21

@Nyahu: @thatsme: Köszönöm a jótanácsot, ezt a reggeli futás dolgot ezek szerint nagyon elszúrtam. Azt tudtam, hogy reggeli után nem mehetek, mert akkor abból baj lesz, de az már nem jutott eszembe, hogy valami kis energialöket viszont jó lenne. Legközelebb kipróbálom a proteinszeletet.
A futást meg nem tudom, miért utálom, talán még a nagyon régi versenyúszó időszak emléke, hogy utáltam a szárazföldi edzést :) És hogy akkor miért nem úszok: azért, mert két-háromszor időigényesebb (időm az most nagyon nincs), és szerintem nekem az úszás fogyás (kalóriaégetés) szempontból kevésbé hasznos, legalábbis fogyni sose tudtam tőle.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.09. 08:47:39

@PrettyWitch: Én se tudom elképzelni hogy az úszástól fogyjak:) Legalábbis ahhoz nagyon sokat kellene úszni, és azon túl hogy nincs otthon uszoda, nagyon időigényes,nem is tudom mennyi idő lenne megtenni 1 km-t úszva. Amúgy csak mellben tudok úszni, azt se tisztességesen, bár kitartóan. Nyáron ez más lesz azért, mert van otthon szabadtéri medence, és 5 tisztességes tempót meg lehet benne csinálni, végül is bohóckodásnak jó, ha 40 fokban majd nem akarok futni.
süti beállítások módosítása