Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

07.
november

Ivás

PrettyWitch  |  16 komment

Furcsa dolgot vettem észre, miközben olvasgattam más csajok blogjait (legutóbb épp ezt: http://malackacico.blog.hu/). Miért okoz mindenkinek nehézséget a napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása? Én már a fogyókúra előtt is megittam kb. 4 litert naponta (és nyilván viselem ennek a következményeit is), és most szerintem még többet iszok, mert iszok éhségre, kaja előtt, közben, után, meg csak úgy is :) Persze nem csak ásványvizet, hanem nagyon gyakran teát: kávé helyett feketeteát (na jó, meg néha becsúszik egy-egy kávé is), napi egyszer fehér teát (utálom a zöldet, ez egy picit jobb, és állítólag nagyon egészséges), este pedig édesség helyett gyümölcsteát. Munka közben is jó, amíg a teát készítem és iszom, addig kicsit pihen az agyam :) Nyáron, amikor meleg italra gondolni se tudtam, ment a hideg ásványvíz, meg a light SIÓ baracklé (12 vagy 15 kcal/100ml) felhígítva 1:4 arányban ásványvízzel.

Ti az ásványvízen kívül mit isztok? És ugye, a túl sok folyadékbevitelnek (a sűrű mellékhelyiség látogatást leszámítva) nincs semmi káros hatása?

Címkék: ivás

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr863360897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debramorgan 2011.11.07. 14:41:39

Én is sokat iszok, én se értettem soha, aki nem, nekem ez a természetes, de persze most már megértem őket is, én pl. nem vagyok egy nagy húsevő, nem vagyok vega, csak simán nem igazán szeretem, más meg ezt nem tudja elképzelni:) Én citromos teát iszok, cukor nélkül, télen nyáron, 1,5-2 liter egy nap, meg vizet, esetleg light kólát, vagy mézes teát télen.

PrettyWitch 2011.11.07. 14:56:43

@debramorgan: A light kólát el is felejtettem, azt én is szoktam inni.
Visszaolvasva kicsit hülyén fogalmaztam, nem számonkérés volt ám, hogy más miért nem iszik, hanem - mivel én az ivást az agyam átverésére is használom (=érezze úgy, hogy jutott valami a szervezetbe) - furcsa volt, hogy ezt más nem így csinálja, de biztos mindenkinek van más trükkje helyette.
Hús nélkül többnyire én is ellennék, főleg ha helyette több kiló sütit ehetnék büntetlenül :)

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2011.11.07. 16:14:44

Asvanyvizen (3l) kivul en zoldteat, mate teat es feketeteat (ez utobbit ritkan) iszom, izesites nelkul, esetleg neha coke zerot, ha mar nagyon koppan a fejem, de az ugye hajt is annyi vizet, mint amennyit bevisz :)

Viszont furdal a kivancsisag, miert pont az en blogom kapcsan irtad ezt le? :) Lehet mar nem emlekszem jol, de sztem nalam meg kommentben sem panaszkodtak a vizbevitelre - vagy megis? :)))

A tul sok viztol mi bajunk lehet? :) Sokat pisilhetsz, meg kimoshatod a vizben oldodo vitaminokat, es extrem esetben van a vizmergezes nevu dolog, de ezt azert nem alap eloallitani (roviden az kell hozza, h asvanyi anyag hianyos allapotban (pl extrem eros izzadas utan) sok-sok elektrolitok nelkuli vizet (pl csapviz) fogyassz). De erre normalis korulmenyek kozott nincs sok eselyed. :)

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2011.11.07. 16:19:51

@Leningrad: Ja igen, a teakat meg nem a dieta miatt iszom naturban, szerencsem van, mert eleve igy szeretem :D (kivetel neha megfazaskor a fekete tea. Akkor valamiert nagyon meg tudom kivanni a sok cukorral-sok citromlevel keszult gyerekkori teaimat:)))

PrettyWitch 2011.11.07. 16:49:08

@Leningrad: Most olvastam végig a teljes blogodat kommentekkel, és ott olvastam valahol a folyadékbevitelt.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2011.11.07. 16:55:06

@PrettyWitch: uhhhh :) Elszant vagy :)

Amugy a magyarazat szerintem annyi, h ha mar megszoktad a sok ivast, vagy elkezdted, akkor tok konnyu, de ha keveset iszol, akkor nem kivanod. En egyetemista koromig nagyon keveseket ittam, aztan a palackos vizek bejovetelevel egyre tobbet, es most mar neha arra kell figyelnem h ne 4 litereket igyak egy nap... :)

PrettyWitch 2011.11.07. 17:08:00

@Leningrad: :)) Nálunk a családban is sokat ivott mindenki, ezért nem tűnt fel, csak újabban halom, hogy egyeseknél az ivás probléma.
Ha már így belekerültem a kommentelők csajos csapatába, gondoltam, végignézem mindenkinél, ki honnan indult, és azt látom, hogy akiket olvastam (majd összeszedem oldalsó ablakba, amint megtanulom értelmesen szerkeszteni a blog külsejét), azok mind egész szép eredményeket mutatnak fel, és pl. mozgásban mindenki sokkal kitartóbb nálam. Szuper motiváció vagytok ahhoz, hogy én is összeszedem magam ilyen téren is :)

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.07. 18:37:01

Szinte csak és kizárólag ásványvizet iszom. Plusz még 7 hét alatt elfogyott úgy 1,5l cola light. Napi olyan 3 litert, igyekszem ennél többet, de ahogy jön a hideg úgy egyre kevésbé kívánom. Viszont megérzem már ha nincs meg a 3 lityi. Negatív mellékhatása nálam csak a fél óránkénti wc-re szaladgálás, ami azért a hetek távlatában enyhült ugyan, de ha mennem kell valahova akkor nem iszom, inkább később egészben magamba döntöm, hogy meglegyen a napi limit. Alapjáraton, diéta előtt olyan 1,5l-t ittam, szóval ez nekem több mint a megszokott. Teát azért nem iszom, mert nem szeretem cukor nélkül, a rossztól meg jobb a sima víz.

PrettyWitch 2011.11.07. 20:16:19

@Nyahu: Találtam egy pirított mandulás teakeveréket, szerintem az cukor nélkül is ízlene :)

thatsme 2011.11.07. 22:46:07

én pl olyan vagyok, akinek nagyon meg kell küzdenie a napi 3 literért. egyrészt nem tudom átverni az agyamat azzal, hogy olyan mintha kajáltam volna, másrészt a teát ki nem állhatom, szinte hányok tőle. Mindet olyan híg és ízetlennek érzem különösen cukor nélkül. Régebben asszem a menta teát meg 1-2 gyümölcsteát szerettem, de azt is csak agyonmézezve, hogy legyen egy kicsit sűrűbb. viszon tejből volt, hogy napi 2-3 litert is megittam, azt imádom, de diéta alatt nyilván ez nem fér bele.
a program alatt úgy trükköztem, hogy vettem light kólát az könnyebben lecsúszott (egyébként érthetetlen, de egészséges dolgokhoz már nem is finom, csak a hambi mellé :D), vagy a fonyódinak van light szénsavas kaktusz ízű üdítője (gyak 0 kcal), azt is toltam 2 pofára.
volt még néha szentkirályi málnás jégvíz meg jana ízesített ásványvíz, csak ezek elég drágák, hogy minden nap ebből toljak be 3 litert.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.08. 10:43:41

@thatsme: Hehe, pont így vagyok a light colával. Régen is ezt ittam, és szerettem, de mióta diétázom egyszerűen olyan szar íze van. hogy már csak végszükség esetén iszom, akkor is pofákat vágok.

PrettyWitch 2011.11.09. 08:06:37

@thatsme: Próbáld ki a light üdítőt ásványvízzel felhígítva, minimális kalória, és mégis őszilevet iszol :)
Tejből lehet kapni a Lipóti pékségben 0,5%-os zsírtartalmút, mondjuk többek szerint vízízű (én nem iszok tejet, csak főzéshez használom), de hátha néha belefér a napi diétába.
A nagyon erős, igazi teafűből készült, teaboltban kapható teák se jönnek be?
@Nyahu: Sajnos én még mindig imádom a light kólát (régen napi 2-3 litert is megittam), de az egészséges életmód jegyében igyekszem kihagyni. Nyáron, a melegben ez kevésbé ment, mióta bejött a szar idő, nem annyira kívánom, a teát viszont jobban.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.09. 08:42:57

@PrettyWitch: Igazából a light colában az a rengeteg E betű a rossz, valami iszonyat szutyok cucc ha jobban belegondolunk. Hálát adok az égnek, h szeretem a vizet:D Alapjáraton is azt iszom a legtöbbet, nem is hiányoznak a cukros levek. Nyáron meg pláne nem csillapítja a szomjat az édes, akkor literszám döntöm magamba a jeges vizet, de nem ritkán lecsúszott a napi 4 gombóc fagyi ezek mellé:DDDD

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2011.11.15. 15:23:52

en nagyreszt csak vizet, meg neha megkivanok egy kis tejet, es minden nap iszom egy gyumolcs smoothiet. viszont, ami dieta alatt szigoruan nincs, az az alkohol. kicsi sem. semennyi sem.

kavet havonta egyszer iszom, ellenben redbullt tobbszor (errol most probalok leszokni)
süti beállítások módosítása