Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Mindenekelőtt: üdv minden olvasónak, kommentelőnek és sorstársnak! Furcsa, de jó érzés, hogy most már nemcsak magamnak írom a blogot :)

A gyorsjelentés: ma reggel 74,2 kg. Tudom, hogy többek szerint nem szabad, csak ritkán mérni, én ezzel szemben naponta mérem, és meglepő, hogy mennyire leköveti a változás azt, hogy mit, mennyit és mikor ettem. Frissebb mind a sikerélmény, mind a kudarc, nekem jobb motiválás, mintha csak hetente látnám az eredményt.

Az előbbit viszont azért kellett rögzítenem, mert ma munka után hazajöttem vidékre a szüleimhez, és holnap nagy családi éttermi kajálás lesz, úgyhogy a mai és a holnapi táblázat elmarad (ma amúgy kb. ugyanazt ettem, mint a héten korábban minden nap). Nyilván nem oldalast fogok enni sült krumplival és csokis fánkkal, de az sem megy, hogy elmenjek egy étterembe ebédelni, és egy kis üres salátával kibírjam. Miután én nem időre csinálom a fogyókúrát (nincs 70 nap, 90 nap stb.), legfeljebb ez az ebéd egy kicsit kitolja a cél elérését, viszont lehetővé teszi, hogy normálisan társadalmi életet éljek. Persze csak akkor megy így, ha nem csinálok rendszert a kivételből, de azt hiszem, ezt már talán megtanultam :)

Amikor viszont tuti, hogy nem fogom tartani a diétát, az a karácsony. Előtte igen, utána igen, de a szüleimmel való karácsonyozást nem rontom el azzal, hogy csak messziről nézem a bejglit. Addig viszont igyekszem kitartani...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr483357443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.06. 10:38:44

Azt szerettem volna még írni, csak elfelejtettem, hogy milyen érdekes hogy mennyire különbözően vagyunk összerakva. Neked motiváció a mérleg, megerősítés, én pl rettegek ráállni 2 hetente, komolyan gyomorgörccsel ébredek reggel mikor tudom, hogy eljön az igazság pillanata. :)
Családi ebédhez nagy nagy kitartás!:))

PrettyWitch 2011.11.06. 18:06:45

@Nyahu: Motiváció és pofon egyszerre: ha alacsonyabbat mutat, mint tegnap, az arra ösztönöz, hogy tartsam be a mai napi limitet is, mert már csak ... dkg a következő kg mínusz; pofon, mert ha kihágtam előző nap, és többet mutat, akkor azonnali visszacsatolás, hogy elb...tam a dolgokat, és hogy gyorsan szedjem össze magam :)
Ha kéthetente mérném, és addig folyamatosan azon járna az agyam, hogy vajon mennyi is lesz, meg is hülyülnék :) pedig a lipid részlegen is azt mondták, hogy nem szabad naponta mérni.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.11.06. 18:58:14

Van ráció abban amit mondasz:) Én továbbra is gyáva vagyok, nem bírom a stresszt:DD

hortensia 2011.11.08. 08:17:32

Családi kajálásokkal én mindig szívtam, most hogy elkezdtem ezt az "életmódváltást" szerencsére meg tudtam beszélni szüleimmel, hogy kb mi az ami belefér, kell mondjuk egy kicsit ereszteni, mert nyilván étteremben nem a párolt csirke-öntetnélkülisaláta kombó a legáltalánosabb kaja :D De mondjuk csirke, hal (nem rántva) rizzsel, főttkrumplival, grillezett zöldségekkel (nem tudom mit szeretsz) az nálam akármikor mehet, meg pl én imádom a falafeles kajákat, azokról nem tudok lemondani, sőt szerintem csirke gyrost is fogok enni csak öntet nélkül kérem max :)

De ha tudod kontrollálni, hogy mikor van "kivétel" az jó, én erre képtelen vagyok, szóval ezért kizárt hogy én mondjuk sültkrumplit (hú de megkívántam..) egyek 2011ben :)
Az édességszeretetedet viszont nem irigylem, én szerencsére sose voltam édesszájú, meg is látszódik az arcomon másnap ha eszek akár egy kis csokit is..Azért a karácsonyt én se fogom (nagyon) beáldozni :D

Na de abbahagytam a kisregényt, sok sikert és mínusz centiket kívánok neked :)

PrettyWitch 2011.11.09. 07:57:57

@hortensia: Szerencsém van a családommal, mert gyakorlatilag minden támogatást megkapok tőlük a hétvégi kajálásoknál. Volt, hogy az anyukámmal együtt mértük a grammos mérlegen az egész család vasárnapi ebédjét és az összetevőit, hogy tudjak kalóriát számolni :)
Most kicsit más volt, mert étterembe mentünk, egy nagyon jó helyre, és bár mindenből kis adagot kértem, a normális kajálásaimhoz az is túlméretes :) Viszont azt hiszem, mostanra helyreraktam a fejemben ezt a "kivétel" dolgot, és már nem borítja fel az egész rendszert.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2011.11.15. 15:21:28

en direkt karacsonyra gyurok :) de inkabb azert, mert mikor utoljara lattak a baratom szulei, kb eletem legrosszabb formajaban voltam 71kilosan, es ugy nez ki, a mostani karacsonyi talankozasunk kevesbe lesz ciki, kb 58kilosan :) a szuleim nagyon messze laknak, es soha nem voltak nagy csaladi kajalasaink, szoval azzal nincs gond. de anyoseknal enni kell. vendegsegben mindig enni kell :)viszont anyos szeret GI kajakat fozni.

PrettyWitch 2011.11.15. 15:34:45

@ajmfebulosz: Karácsony már nincs is annyira messze, legalábbis ha az üzletek karácsonyi kínálatából indulok ki :)
Meglesz az az 58 kg addigra! Utána már csak szintentartás? (Nekem már az is álomi lenne, ha jövőre le tudnék menni 70 alá...)

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2011.11.15. 17:21:53

58 kilo utoljara talan 15 evesen voltam :D szoval ha sikerul szinten tartanom, orulni fogok neki..remelem, hogy nem kapok verszemet es megyek at anorexbe.

karacsony utan inkabb edzesen lesz a hangsuly, keszules a februari sielesre. nem szeretnek a rossz fizikumom miatt szenvedni. meg sosem sieltem, szeretnem, ha nem az rontana el, hogy a masodik nap az izomlaz miatt csak robotban tudok mozogni. :)
süti beállítások módosítása