Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Ma olyan napot tartottam, amilyet nem szabad, de nem volt más megoldás, legalábbis az én akaraterőmmel... A pasim nagymamáját mentünk megköszönteni (90. szülinap, nem semmi!), és mivel millió unoka és dédunoka van, előre látható volt (már a korábbi tapasztalatok alapján), hogy sokféle nagyon finom sütemény lesz.

Ezért aztán inkább rákészültem: kihagytam a reggelit, ebédre ettem csak meg (ebben mondjuk az óraátállítás is segített), és elmentem futni is. Nem mintha sok kedvem lett volna hozzá, de ki tudja, meddig lesz még szép idő. Az első 100 méteren már éreztem, hogy ez most nekem nem nagyon fog menni, ehhez képest a Margitsziget első felét lefutottam kb. 15:40 alatt, és az egész is csak 32:10 lett, ami azért meglepő, mert a múltkor a 31:59-nél végig éreztem, hogy gyors tempót tartok, most meg úgy éreztem, mintha vánszorognék.

Így most táblázatot se rakok be a kajálásokról, legyen elég az, hogy ha kalóriában alatta is maradtam az 1200-nek (amit azért remélek,mert nem nagy mennyiséget ettem, de mindent megkóstoltam), de az mind szénhidrát volt.

Persze én is sütöttem édességet, de igyekeztem diétásra venni. Ezt a receptet ajánlom mindenkinek, almával nagyon jó és nem annyira brutális kalória a mennyiséghez képest, de kevésbé édesszájúak zöldséges töltelékkel is megcsinálhatják.

Lemért összetevők: 1520 g alma 32 kcal/100g 486 kcal

400 g teljes kiőrlésű réteslap 333 kcal/100g 1332 kalória

250 g joghurt 59 kalória/100g 148 kalória



fahéj



Készétel összesen: 1630 g


1966 kalória
Készétel 1 adag: 204 g


246 kalória
Készétel 100 g: 100 g


121 kalória/100g

 

A fenti mennyiségből 4 rúd rétes lesz (rudanként 3 réteslapból), és egy fél rúd rétes garantáltan elég bárkinek, ha nekem elég volt :) Korábban már próbáltam, gond nélkül lefagyasztható kisebb adagokban (pl. fél rudanként), és mikróban megmelegítve egész jó lesz. Ja, a joghurt a réteslapok megkenéséhez kell, olaj helyett.

Címkék: futás recept

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr273341127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mileszebbol.blogspot.com 2012.03.12. 14:16:30

Szia., megint!
Ezt kipróbálom holnapra!(szülinapom lesz)
jól értettem, hogy nincs benne cukor? vagy Xukrot raktál bele?
még nem láttam, ugyan még nem is kerestem, tk réteslapot.
Ksz, szép hetet!

PrettyWitch 2012.03.12. 18:10:48

@mileszebbol.blogspot.com: Nincs benne cukor, ha édesebb fajta almát veszel és rendesen ledinszteled, nem hiányzik belőle - ezt a családom nem fogyózó tagjai is megerősítették.

Ha nem kapsz teljes kiőrlésű réteslapot, csináld meg simából. Igazából annyira kevés benne a réteslap, hogy érdemeben nem hiszem, hogy változtatna.

Leterítesz egy konyharuhát, ráraksz egy papírvékony réteslapot, megkened joghurttal, rá a következőt, megint joghurt, rá a harmadik, erre az alma. A konyharuhával meglökve feltekered, a széleit közben behajtogatod, majd befordítod egy tepsibe, amibe raktál sütőpapírt. Vigyázz, hogy az a része, ahol elfogyott a réteslap, az aljára kerüljön, mert nekem a múltkor ott kifordult sütés közben. Megkened a tetejét és az oldalát is joghurttal. A sütési időt nem tudom, de nagyon oda kell rá figyelni.

Jó étvágyat és boldog szülinapot!
süti beállítások módosítása