Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Ha két hónap kihagyás után maradt volna még valaki, aki időnként benéz ide, akkor neki(k) köszönöm a türelmet, és üdv újra itt!

Véget ért a hajtás a második munkámban, most már "csak" a fő állásom napi terhei maradtak, így újra több időt tudok szakítani magamra és a blogírásra.

Viszont... innentől ne várjatok olyan részletes étkezési beszámolókat, mint amik korábban voltak. Ugyanis két hónapja nem diétázom, csak igyekszem odafigyelni arra, mit is eszek. Nem, nem adtam fel a korábbi elveimet, céljaimat, csak megváltoztak a körülmények.

Még mielőtt arra gondolnátok, hogy íme egy újabb elbukott fogyózó, aki magyarázza a bizonyítványát, íme a nagy hír:

13 HETES TERHES VAGYOK!

Többek között ezért is voltam csendben az utóbbi időben, bár a munka is sok volt. Megbeszéltük K-val, hogy a 12. hétig senkinek nem mondjuk el, ne kelljen később magyarázkodni, ha esetleg baj történik. De semmi baj nem történt, nagyon remélem, hogy nem is fog, így mostantól újra kiélhetem a közlési kényszeremet :)

Megpróbálok nem átmenni baba-mama blogba, hanem maradni az étkezés-mozgás körben. Ne értsetek félre, nem akarok a baba rovására a saját alakommal foglalkozni, úgy gondolom, ha egyszer 99 kg-ról le tudtam jönni 70 alá, akkor remélhetőleg szülés (és szoptatás) után is képes leszek valami hasonlóra. Viszont a babának is fontos, hogy a terhesség alatt ne hízzak el feleslegesen, és próbáljak kiegyensúlyozottan étkezni. Mivel ez mostanában egyre kevésbé megy (a "megkívánás" sokkal-sokkal erősebb, mint a fogyókúra alatt bármikor volt, és persze tuti, hogy szénhidrátra irányul), újra oda kell figyelnem a kalóriákra, a tápanyagokra és a mozgásra.

Mivel pontos információm sem a megfelelő kalóriamennyiségről, sem a tápanyagarányról nem volt, kénytelen voltam a neten keresgélni, és nem tudom, mennyire megbízhatók a források (orvosoktól, védőnőtől ilyen témában hasznos segítséget nem kaptam). Találtam a neten egy ppt-t, ami egész profinak tűnik. Nem mondom, hogy mindent értek benne, de egész sok hasznos infót tartalmaz. Eszerint az első trimeszterben +150 kalóriát, a második trimesztertől (a 12. héttől) +300 kalóriát kell bevinni.

A kalóriaigényemet a következők szerint számoltam ki (170 cm-re, 70 kg-ra, 32 évre):

- alapanyagcsere (alváshoz): 30-59 közötti nő: 8,7*tömeg+829=8,7*70+829=1438 kalória → egy órára: 60 kalória

 

- inaktív életmód (pl. ülőmunka, blogírás): 1438*1,4=2013 kalória → egy órára: 84 kalória

- közepesen aktív életmód (pl. közlekedés, főzés stb.): 1438*1,5=2157 kalória → egy órára: 90 kalória

- napi kalóriaigény átlagos napon (feltételezve 8 óra alvást - na persze, ha összejönne -,15 óra inaktív életmódot és 1 óra közepesen aktívat): 8*60+15*84+1*90=480+1260+90=1830 kalória.

Azaz 1830 kalóriát ehetnék (nem terhesen) a súlytartáshoz. A korábban írtak szerint tehát az első trimeszterben 1980 kalóriát ehettem (ezt sajnos nem mindig tudtam betartani, főleg nem a trimeszter vége felé), a második trimesztertől, azaz mostantól pedig 2130 kalória a napi limit (és picit majd mindig emelni kell, mert a súlyom is nő). Na persze, ha ezt ilyen pontosan tudnám tartani, jó is lenne :)

Tápanyagarány: a terhességi cukorbetegség esetére ajánlott tápanyagarány várhatóan nekem is jó lesz (90+ kg-nál én is a cukorbetegségi hajlamba estem bele). Eszerint

- szénhidrát: 40-50% → legyen 45% = 240g

- zsír: 30-35% → legyen 30% (a myfitnesspalon nem tudtam 32,5%-ot beállítani...) = 71g

- fehérje: 20-25% → legyen 25% = 133g

Ezeket az arányokat beállítottam a http://www.myfitnesspal.com/ oldalon manuálisan, így könnyen tudom követni, hogy hol járok az adott napon.

Ez eddig az elmélet. Leírtam, magam miatt is, meg azért is, hátha egyszer valaki hozzám hasonlóan szeretné kiszámolni, hogy hogy is kellene terhesen étkezni.

A gyakorlat: egyszerűen képtelen vagyok betartani a fenti kereteket. A kalóriamennyiséget van, hogy sikerül, de az esetek felében túllépem, a tápanyagarány betartása pedig még sokkal nehezebb. Azt hiszem, én eléggé megtanultam fegyelmezetten étkezni az utóbbi egy évben, most mégis képtelen vagyok rá. A legrosszabb dolgokat kívánom meg - de úgy, hogy képes vagyok érte hajnalban felkelni és elmenni -, és a mennyiségi korlátokat sem tudom betartani. És persze amit kívánok, az szénhidrát szénhidráttal :( Még szerencse, hogy a finomított cukros és lisztes termékek mellett (pl. barackos fornetti - én is tudom, hogy gáz, eddig csak 3-4 alkalommal ettem, de olyankor egyszerre 200 g felett) teljesen rákattantam a gyümölcsökre: cseresznye, meggy, ribizli, sárgadinnye, görögdinnye, sárgabarack. Sajna ezek is tele vannak szénhidráttal, de legalább nem finomított cukorral, hanem gyümölcscukorral. Ami még gond, hogy a fehérjét - tejtermékeket, húsokat - szinte egyáltalán nem kívánom. A túróra például sima nyers állapotban rá sem tudok nézni, felfordul tőle a gyomrom :( Így - na meg fehérjepor nélkül, mert nem merem megkockáztatni, hogy igyam, nem hiszem, hogy bármelyiket tesztelték volna terhes nőkön - elég nehéz összehozni a 133g fehérét, gyakorlatilag szinte sosem sikerül.

Ha az előbbiekre bármelyikőtöknek vannak ötletei, szívesen várom! Shapeshifter ígért túrós pogácsa receptet, és a túrós tészta is bevált, de mindegyik tartalmaz sajnos elég sok szénhidrátot is.

Szeretném magam azzal nyugtatni, hogy azért ezeket a kajákat kívánom, mert ezek kellenek a szervezetemnek és a babának, de közben tartok attól is, hogy a korábbi fogyókúra miatt becsapnak a jelzések. Mindenesetre legalább megkísérlem betartani a keretszámokat, még ha nem is igazán jön össze. Még mindig jobb, mint ész nélkül összeenni mindent.

Testsúly változása: hízom :) Ez értelemszerű, de sajnos kicsit jobban, mint ami ajánlott lenne. Nem tudom pontosan megmondani, hogy 0. naposan hány kg voltam (nem tudom, melyik volt a 0. nap, valahol április elején lehetett), de valahol 69 kg körül, úgyhogy ez lesz a kiindulópont. A már linkelt ppt szerint az első trimeszter ideális súlynövekedése az én BMI-mel 1,6 kg, utána pedig hetenként +0,44 kg, eszerint a 13. héten 1,6+0,44=2,04 kg az ideális súlynövekedés. Tudom, hogy ez csak irányadó, de útmutatásnak jó lehet. Ma reggel 72,9 kg voltam (73 körül voltam egész héten), ami 72,9-69=3,9 kg növekedést jelent, szinte duplája az ajánlottnak. A nőgyógyász szerint a normális felső határán vagyok, nehogy fogyókúrázni kezdjek, csak figyeljek oda jobban. Nyilván nem fogok fogyókúrába kezdeni, nem akarom veszélyeztetni a babát, de összeszedem magam, és egy kicsit több időt fordítok a mozgásra. Közben bízom abban, hogy a feljött kb. 4 kg-ban az is benne van, hogy amikor kiderült, hogy babát várok, abbahagytam a fogyókúrát, és az jelenthetett 0,5-1,5 kg pluszt önmagában.

Centik:

  baba előtt
4. hét 13. hét
2012-03-24 2012-04-22 2012-06-23
Testtömeg (kg): 69,4 69,3 72,9
Mell (cm): 98 97 101
Mell alatt (cm): 84 86 86
Gyomor (cm): 86 86 88
Derék (cm): 90 89 93
Has (cm): n.a. n.a. 99
Csípő (cm): 98 95 101
Fenék (cm): 102 102 104
Comb (bal felső) (cm): 58 57 57
Comb (jobb felső) (cm): 58 58 57
Comb (bal alsó) (cm): 46 46 46
Comb (jobb alsó) (cm): 46 47 46
Vádli (bal) (cm): 37 35 37
Vádli (jobb) (cm): 37 36 37
Kar (bal) (cm): 29 29 29
Kar (jobb) (cm): 29 30 30
Magasság (tájékoztatásul): 170 cm

 

Látható, hogy gyakorlatilag minden változás a felsőtestemet érintette, ami várható is volt :) Meglátjuk, mi hogyan alakul majd a jövőben, egyelőre következtetéseket nem tudok levonni.

Mozgás: a nőgyógyász szerint, mivel korábban is futottam és bicikliztem, ezeket folytathatom nyugodtan mindaddig, amíg bírom, de csökkentett intenzitással: lassabban és rövidebb távokat. Ugyanakkor szerinte ajánlott is folytatnom, mert ha edzettebb vagyok, könnyebb lesz a szülés :)

A futás eleinte nem nagyon ment: korábban mindig hidegben futottunk, a májusi-júniusi melegebb idő nekem nem esett jól. 41-43 perc körül futottam a Margitszigetet, ami a korábbi 32 perces körökhöz képest igen lassú, de tudatosan is figyeltem arra, hogy ne menjek gyorsan, meg kevésbé is bírom, és ha bármi kicsi rosszat is érzek, sétálni kezdek vagy megállok. Az sem volt jó, hogy este futottunk, és estére sajnos mindig nagyon elfáradok, akkor is, ha nincs nehéz nap mögöttem. Viszont a héten nem tudtam reggel aludni, 6-kor már ébren voltam, ezért kimentem hajnalban futni. Nagyon-nagyon jó volt! Friss, tiszta volt a levegő, nem volt meleg, fújt egy kicsi szél, és úgy éreztem, hogy teli vagyok energiával! Ezzel együtt nem hajtottam meg egyáltalán (egyszer egyedül voltam zenével, másodszor Teleszkóppal, kicsit beszélgetve), és mégis sokkal jobb volt, mint az esti futások: kényelmes tempóban 37:30 és 37:20 körökkel, és közben kicsi hasfájás sem volt, így nem kellett megállni. Nem célom gyorsan futni, pláne nem veszélyeztetni a babát, de azt hiszem, a kocogás mindkettőnknek jó.

"Röviden" ennyi :) Ha lesz időm, kedvem és mondanivalóm, mostantól időnként újra jelentkezem majd. A hasznos tanácsokat, tippeket pedig örömmel várom!

Címkék: mérés futás baba édesség meglepetés fehérje

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr614605407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mileszebbol.blogspot.com 2012.06.23. 18:04:28

jaj, nagyon gratulálok, eddig csak átfutottam a bejegyzésedet, így érdemben nem tudok hozzászólni, de nagyon-nagyon örülök a babátoknak!

mileszebbol.blogspot.com 2012.06.23. 18:12:35

ha ebbe még nem botlottál bele, akkor íme:
fittmamablog.hu/

PrettyWitch 2012.06.23. 19:36:49

@mileszebbol.blogspot.com: Köszi szépen! Nagyon jó az ajánlott oldal, pont most akartam terhestorna videót keresni, és így meg is van :)

Lauranna 2012.06.23. 22:29:15

nagyonnagyon gratulálok :)

Dajen 2012.06.24. 22:00:15

Úristen, mennyire jó!!! Gratulálok!

Zenóbia 2012.06.25. 08:29:44

De jó, hogy újra itt vagy! Az meg még jobb, hogy ketten lettél, gratulálok nagyon! :)

Tomisz 2012.06.25. 16:04:08

Gratulálok énis az áldott (? :)) állapothoz!

Szerintem sem érdemes nagyon másképp enni mint előtte csak azért mert terhes az ember.
Bár nem vagyok szakértő, de egyébkéntis a "kívánás" és egyéb bonyodalmak egyes anyagok, hormonok és ásványok hiányából vagy hatásától vannak, szóval én már csak ezértis inkább az egészséges ásványi anyagokban gazdag és változatos kaja mellett döntenék.
Tudom vannak terhes vitaminok stb, meg azt is te nem vagy ezek híve annyira. De a kettő együtt kiegésztíve biztos megfelelő.

Én ezt javasolnám a saját páromnak is, ne sok szénhidrát inkább sok zöldség, gyümölcs vitamin stb. :)

Tomisz 2012.06.25. 16:19:08

A fehérjére meg kipróbálnám a növényi forrásokat. Pl hüvelyes növények (bab, lencse, stb) iletve bizonyos magvak is jók.
Vannak igaz sokkal drágábbal szója és egyéb "gabonatej" termékek. Próbálkozhatsz azokkal is, sokkal könnyebb a szervezetnek.

Illetve magas rosttaltalmú ételek segítenek telíteni és éhségérzetet is csökkenteni. Azért javaslom mindig a répát pl, vagy egy kevésbé érett nem annyira cukros banán egy pohár tejjel elég laktató és pár órára tuti elég viszonylag kevés kalóriával, pl este is lefekvés előtt.
Vagy a joghurt (akár gyümölcsös is) teljes kiőrlésű müzlivel... meg ilyenek. :)

Tomisz 2012.06.25. 16:23:42

Illetve nem tudom hogy állsz a tonhallal (konzerv), azis jó fehérje forrás. Leöntöd róla az olajat vagy sós lében konzerváltat veszel és salátával és/vagy tk kenyérrel tökéletes.
A csirkéhez hasonlóan jó forrás, tiszta.

PrettyWitch 2012.06.25. 18:26:37

@Zenóbia: Köszönöm szépen! A csajok mondták is, hogy az őszi futásra szurkolni vigyek magammal még egy embert :)

PrettyWitch 2012.06.25. 18:31:34

@Tomisz: Köszönöm! Áldott az, csak megvannak a maga kihívásai :)

A doki előbb lebeszélt a terhes vitaminokról, utána mondtam, hogy valami multivitamint amúgy is kéne szednem, mert nem igazán kiegyensúlyozott a táplálkozásom, és eddig is szedtem, és erre mégis a terhesvitaminnál maradtunk. Esélyes, hogy az is belejátszik ebbe a nagy étvágyba, de nem akarom mellőzni, mert tényleg elég egysíkúan eszek :(

A sok gyümölcs oké, mostanában a zöldséget kevésbé kívánom, a hüvelyesek viszont jó ötlet, jelenleg jó rájuk gondolni (nem biztos, hogy ez 10 perc múlva is ugyanígy lesz, ez is elég vicces, mire megfőzöm, amit reggel megkívántam, már nem kívánom...).

Szóját eddig sem ettem, szerintem nem most fogok áttérni rá. A halnak a szagát sem bírtam eddig sem és most sem :( ami a fogyókúrát is megnehezítette. A joghurtot hol kívánom, hol rá sem tudok gondolni...

Na így kihívás étrendet összerakni :)

sophiane 2012.06.25. 19:13:14

Hatalmas tapsviharos gratuláció nektek!!!

PrettyWitch 2012.06.25. 19:36:55

@sophiane: Köszönjük szépen :) Már csak ezért is érdemes rendbe tenni az ember lányának a súlyát meg az étkezési szokásait. Ha nem fogytam volna le előtte, nem biztos, hogy minden ilyen simán ment volna. Szóval neked is hajrá, jó úton vagy az egészséges életmód felé, és bár most más dolgok izgatnak, nem a jövőbeni gyerekvállalás, de ha most helyrejössz, annak később majd emiatt is nagyon fogsz örülni.

Tomisz 2012.06.25. 21:27:46

@PrettyWitch: Hát így tényleg nehéz lesz. :D

Ehhez nem értek, nemrég volt a Czezellel egy interjú/riport és egyik nagy büszkesége volt a szülési rendellenességek visszaszorítása, ami nagyon sokszor múlik ilyen vitaminokon és hasonlókon... nem tudom kinek higyjek. :)
Azért ez nem mindegy kategória sajnos, persze kicsi az esély de akkoris... inkább a biztosra.

Amugy nem tudom pl a doki mivel javasolja akkor a fokozott vas, kalcium és hasonlók bevitelét mert a baba biztos nem cukorból meg zöldségből lesz (pl csontok)... :))

PrettyWitch 2012.06.26. 00:04:11

@Tomisz: A doki azt mondta - genetikából PhD amúgy -, hogy extrém körülmények (pl. háború, éhínség) kivételével nem tudok valamiből annyira keveset bevinni, hogy a babának ne legyen elég, mert a baba "elveszi", ami kell neki, legfeljebb nem marad elég. Nem tudom... azért én is nyugodtabbnak érzem magam a vitaminnal.

Lulo74 2012.06.28. 15:39:58

Kedves PrettyWitch! Nagyon gratulálok a babához, régóta olvaslak, sok erőt merítettem a blogodból (és persze a többiekéből is), köszönöm.
A vitaminkérdéshez szeretnék hozzászólni: 3 gyerekem van, az elsővel automatikusan elkezdtem szedni egy terhesvitamint, amit a dokim ajánlott, mivel elég vacakul lettem tőle (amikor nem szedtem, semmi bajom nem volt, kipróbáltam sokszor), ajánlott egy másik vitamint, a hatás ua, majd dokit váltottam (nem a terhesvitamin miatt természetesen :), aki azonnal letiltott minden ilyenfajta dologról, azt mondta nem kell 5 kilós kölköt szülni (bár az akkora gyerekek leginkább császárral jönnek világra ugye :), vasat, magne b6-t javasolt, a vérképemmel soha semmi probléma nem volt, a kölkök is egészségesek.
Mondjuk mivel világ életemben vékony voltam, sosem figyeltem arra mit eszem, így mind3 terhességem alatt óriási súlygyarapodást sikerült produkálnom, amit viszont a szoptatás alatt automatikusan le is adtam, vagyis "leszívták a kölkök" :D, kivéve a harmadik gyerek, akivel +20 kilóval zártam a szoptatást, ekkor kezdtem el odafigyelni a kajára, és szép lassan leltem erre az oldalra, meg a többi klassz blogra...:)
Elnézést a hosszúságért!
A futásodhoz pedig külön gratulálok, örömmel olvastam hogy nem hagytad abba!!!

PrettyWitch 2012.06.28. 19:06:47

@Lulo74: Üdv itt, örülök, ha bármiben is tudtam kicsit segíteni!

Agyaltam nagyon én is a vitaminon, de tényleg annyira nemnormálisan étkezem (ld. köv. posztban a túrós tészta - görögdinnye nap), hogy valamivel pótolnom kell a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat. De attól is nagyon félek, hogy mi van, ha tényleg nagy lesz a baba... mondjuk a szüléstől magától piszkosul rettegek, kisgyerekkorom óta (nem tudom, miért), szóval ezen már nem oszt, nem szoroz a dolog :( De nem merném felvállalni, hogy pusztán emiatt ne egyem meg azt a vitamint, amire a babának szüksége lehet. Inkább próbálok arra ügyelni, hogy ne hízzak meg nagyon, már ha sikerül...

Ha vannak ötleteid, tanácsaid, azokat örömmel várom! Első gyereket váró kismamaként olyan ez az egész, mint egy fekete doboz: csak sejtem, hogy mi milyen lesz, de nagyon bizonytalan minden...

Lulo74 2012.06.28. 21:53:13

@PrettyWitch: Nagyon drukkolok, hogy ne hízzál meg, sztem Neked menni fog, nem semmi amit eddig is elértél, csini fitt mama leszel. :)

A szüléstől én is féltem, mindegyiknél, nincs 2 egyforma szülés, ahogy kölök sem ugye. :)
(Szabályosan rettegtem a szülés gondolatától is, de folyton azt kántáltam magamban, hogy ezt nálam sokkal gyengébb emberek is végig tudják csinálni, akkor miért pont én ne lennék képes rá? :D)
Nekem egyetlen tanácsom van: hallgass az ösztöneidre, bízz magadban, sok keresetlen tanácsadó lesz majd, akik mindig mindent sokkal jobban tudnak Nálad vagy az orvosodnál stb :)

ZittyZutty · http://ujtukorkepem.wordpress.com/ 2012.06.28. 22:01:00

Dejóóó ezt olvasni! Gratulálok a babához! :)

PrettyWitch 2012.06.28. 22:14:36

@Lulo74: Köszönöm szépen! Megnyugtató, hogy nem csak én félek tőle, másokat hallgatva olyan természetesnek tűnik... Én nem tartom magam erősnek, lehet ezért tartok tőle, de majd mondogatom magamban :)

@ZittyZutty: Köszi szépen :)

Scala 2012.07.05. 18:01:23

@PrettyWitch: Majd a 20. hét után, ha már biztos vagy a magzatmozgásokban fel tudod venni vele gondolatban a kapcsolatot. És a végén a szülésre is így felkészültök ketten. Segíteni fog. A dietetikus mondta, két babát szült a dokimnál.
Egy okos mama és egy ügyes baba kombó lesz így a végére. A félelem nem jó.
A dolgok akkor kezdenek el rosszul menni vagy megnehezülni, ha elkezdünk félni.
Nem, nem azt mondom, hogy meg se fogjuk érezni, csak annyit, hogy ha nem akarunk csípőficamos vagy válltört újszülöttet, akkor igenis ott kell lenni fejben, és a drága gyermeket is bevonni, ahelyett, hogy menne a drága idő a (teljesen meddő) parával.

Scala 2012.07.05. 18:05:16

Ja, amúgy olvastam a számolásokat, de az agykapacitásom most nem bírja hogy magamévá tegyem. Én is 170 cm vagyok, egyébként. :-) Igazából fogyni nem fogok sztem terhesség alatt, ami feljött ott is marad, majd ami még hátravan talán több tudatossággal történik... 58 kg voltam, vagy 57.5 kg a terhesség előtt.

Scala 2012.07.05. 18:06:28

@Scala: Majd a magzatmozgásokról írok még, ha eltelt kis idő, és már vannak élményeid. :-)

PrettyWitch 2012.07.06. 07:58:00

@Scala: Ezt a fejben ott lenni dolgot még szoknom kell, de még nem kezdtem el rá felkészülni, olyan messze van még. A magzatmozgást viszont már nagyon várom :)

Ha meg szabad kérdezni, hanyadik hétben vagy és mennyi plusz jött eddig fel? Fogyni én sem terveztem, csak a baba és a magam érdekében értelmesen étkezni (ami hol sikerül, hol nem).

Scala 2012.07.07. 10:47:01

@PrettyWitch: Pont így kell ennek lennie, fokozatosan alakul ki, erre van a 9 hónap.
A harmadik trimesztertől a méh is összehúzódik többet, felkészül a szülésre, nem szabad tőle megijedni, nekem két napja éjjel volt röviden, azért hú.

25. hét telik le most.
3 kilót az első trimeszterben, hetet a másodikban, így összesen 10.
Ez hogy úgy mondjam már nem csak a has-mell tájékon látványos + már nem is kívánom annyira a hízlaló kajákat (tuti a meleg miatt is), úgyhogy a késő esti étkezés tegnap egy banán volt és némi mozzarella, hajnalban nem keltem fel, nem kellett ennem (erről a kettőről kellene leszoknom, mint étkezés, nem fog menni, max. az egyik), és a zsírbevitelre figyelnem.
Most vagyok 68 kg. Vagyis egy hete annyi voltam.

PrettyWitch 2012.07.07. 10:54:14

@Scala: Uhh, ez a hajnali étkezés hogyan jött?

A 10 kg szerintem vékony testalkatú lányoknál teljesen okénak tűnik.

Scala 2012.07.07. 11:19:32

@PrettyWitch: Tudod, amit írtam Erika blogjára, hoyg 2 vagy 3 vagy 4h felkelek pisilni, utána nem bírok visszaaludni (pedig próbálok), mert mar a gyomrom, éhes vagyok, és a baba is rúgdosott már az idő előrehaladtával. Több-kevesebb időt szenvedve az ágyban, végén felkeltem, és ettem, kis netezés, blogok, kommentek, utána szépen visszaaludtam. :-)

Vannak nők, akiknek a testalkata elbírja a hízást, mert sűrűbb bennük az anyag eleve, vagy a bőrük nem olyan érzékeny. Én amorful nézek ki, 75%-a egy hízásnak a hátsó comb-fenékbe megy. Most van a mell-has dolog is persze, de a csütörtöki fürdőruhapróbákról (legalább 20-at felvettem, végül egy egybe dresszt megvettünk egy Arena szakboltban 21h), na szóval nem volt egy díszes élmény látni magam, tényleg nem önsajnáltatásból mondom, gyászos a helyzet. :-)

Amúgy sztem is 15 megy majd fel a végére, ahogyan írtad. És eddig nem is foglalkoztam vele, meglátjuk mit hoz ez az úszás, és a némi odafigyelés a zsírra. :-D

PrettyWitch 2012.07.07. 11:29:54

@Scala: Próbáld meg írni a kajákat a myfitnesspalba csak kíváncsiságból, meg számítsd ki a napi kalóriaigényedet. Én nagyon meglepődtem, hogy egy olyan napon, amikor azt eszem, amit egy normális ember, bőven fölé megyek a limitemnek :( Nem is értem, hogy nincs elhízva mindenki.

Nehogy most fogyózásba kezdj (nekem is szó szerint ezt mondta a doki), de egy kis odafigyelés tuti nem árt :)

A hajnali pisilős felkelés nekem is megvan, de enni még nem ettem ilyenkor. Jó lenne erre nem rászokni, de ki tudja, mi lesz még itt...
süti beállítások módosítása