Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Kb. egy hét táblázataival maradtam le, most pótolom.

Szerda: 72,4 kg.

Csütörtök: 72,3 kg.

Este elmentünk Lenivel, hogy a közeli konditeremben majd jól kardiozunk. Minden gép foglalt volt, fél 9-kor! Mivel hazamenni nem akartunk, felhívtuk Teleszkópot, hogy felugorhatnánk-e hozzá, és ő nem ellenkezett. Tudom, ritka pofátlanok voltunk :) Kb. 3 órán keresztül teáztunk, meg nyúztuk a tüneményes teknőcszínű kamasz macskáját, és még a bátyját is megismertük, aki szintén nagyon jó fej (hiába, egy család :). Ennek örömére viszont kimaradt a vacsora, és éjfélkor, mikor hazaértem, már nem akartam enni.

Péntek: 71,6 kg. Csak szólok, hogy innentől lefelé minden újra lokális minimum :)

Kicsit túlszaladtam a limitemen, mert nem kellett volna abonettet meg tatárbifszteket enni, de K. ezt rendelte, és nagyon finom! Azért látható, hogy nem ettem sokat, de jól esett :)

Szombat: 71,4 kg.

Hétvégére hazautaztam a szüleimhez (karácsony óta nem voltam otthon, nem szoktunk ennyire sokat várni vele, de most betegségek és egyebek miatt hamarabb nem ment). Otthon születésnapokat, névnapokat, házassági évfordulót ünnepeltünk (csak hogy érzékeltessem: nagymamám két malomkeréknyi tortát sütött, plusz egy tepsi pogácsát), és én mindenből ettem. Eleve úgy mentem haza, hogy ez lesz a töltőnapom (két nap, de mindegy), és nem akarok a fogyáson, a kajákon meg a diétán görcsölni. Így is mindenki megdicsérte az alakomat :)

Hétfő: 73,4 kg. Ez van két napi zabálás után, ha előtte 1000-1200 kalória körül eszek. Tudom jól, hogy nem mind hízás, ürül is szépen, ezért nem stresszelem magam rajta. Nem gondolom, hogy az lenne a helyes élet, ha csak azon görcsölnék, hogy mikor fogyok, mikor hízok, és az élet egyéb apró örömeit és bánatait nem élném meg. Tudom, hogy ez a duma általában kifogásként szokott elhangzani. Én sem szeretek másnál ilyet olvasni, főleg egy diéta elején (pl. ha valaki már az első napokban átvariál meg okoskodik), mert annál lehet sejteni, hogy komoly az elbukás veszélye. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy van mögöttem már annyi, hogy ettől ne kelljen félni. Csak megjegyzem, hogy az első három hónapban ilyeneket nem engedtem meg magamnak.

Az estét annyiban elszúrtam, hogy az uzsonna kb. fél 8-kor volt, és utána már nem akartam vacsorázni. De sajnos nem bírtam ki, és ettem egy fél (kb. 1 cm hosszú és széles) burgonyakrokettet és egy 2 cm * 2 cm-es fánkdarabot. Nem hiszem, hogy 150 kalóriánál a kettő együtt több lett volna, de a biztonság kedvéért 200 kalóriával számoltam. Csak utólag vettem észre, hogy az ebédem extra lightos volt, és így is 1000 kalória alatt maradtam. Előfordul, inkább így legyen, mint fordítva :)

Kedd: 72,6 kg. Erre mondtam, hogy nem stresszelek a hétvégi kajáláson: ha minden jól megy, pár nap alatt vissza fogok érni oda, ahonnan indultam. Más kérdés, hogy pénteken újra el fogom rontani, mert kocsmázás lesz a haverokkal :) Enni nem fogok, de inni várhatóan igen, és az alkohol aljas :(

Mozgások: ezen a héten szerdán, pénteken és vasárnap megcsináltam a fegyencedzés gyakorlatait, de erről korábban már írtam. Ma is végigcsinálom majd, amíg sül a csirkém, kb 30 perc alatt akkor is megvagyok vele, ha lassan csinálom. Futni még nem lehet, 20 centis a hó, de ha minden jól megy, csütörtökön szánkózni megyünk a futós csajokkal :)

Címkék: mozgás összegezés

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr104074545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatsme 2012.02.07. 15:12:22

gratulálok a lokális minimumokhoz :) nem is tudom, eddig miért nem jutott eszembe kérdezni, de centiket nem szoktál mérni?

PrettyWitch 2012.02.07. 15:21:37

@thatsme: Nem, az elején egyszerűen nem jutott eszembe (nem elsősorban a centikre fogyás volt a cél, hanem a vérkép helyreállítása), utána meg már úgy éreztem, hogy minek.
Annyit tudok, hogy kifogytam a 90B vagy 95B méretű (nem emlékszem) sportmelltartómból (szerencsére), és most vettem újat. Ez 80B, bár hajszálnyit szorít :) Volt a boltban centi, azzal 90-et mértem mell alatti körméretre, nem is értem, ez a melltartó hogy jött rám :)
Farmerban most fogytam ki a 31-esből, ha ezek a számok segítenek valamit :)

thatsme 2012.02.07. 21:23:55

@PrettyWitch: tök jó, a 31-es rajtam is pont idén kezdett lötyögni :) a sportmelltartóért irigyellek, én mostmár sajna 75A-val hasítok :D
majd egyszer csinálhatnál a futós csajoknak egy képet, amikor a régi nagy nadrágodban állsz :)

PrettyWitch 2012.02.08. 22:28:41

@thatsme: Az összes 90+ cuccomat elajándékoztam vagy odaadtam a vöröskeresztnek. Nem kellenek, soha többet nem lesz rájuk szükségem, legalábbis ezzel a megfontolással szabadultam meg tőlük, hogy ez a tudat is motiváljon.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.02.09. 13:38:46

en is a voroskeresztnek adtam a mar nagy ruhaimat. milyen jotekonyak vagyunk :)

btw van ketto darab nadragom, ami ram mar eleg nagy, de SOSEM voltak rajtam (amikor megvettem oket, akkor kicsit kicsi volt mindketto, aztan mire belejukfogytam volna, tel lett, ezek meg tavaszi-nyari nacik. most meg mar nagy mindketto) azt hiszem L meretuek, az en 162 centimhez kb 63 kilosan lettek volna jok. ismerunk valakit, aki ekkora? :)

PrettyWitch 2012.02.09. 13:48:38

@ajmfebulosz: Erika már kicsit vékonyabb, más nem jut hirtelen eszembe ezzel a magassággal.
süti beállítások módosítása