Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Lenitől kaptam egy klasszikus, igazi centit, azzal, hogy használjam is :) Mivel korábban nem mértem magam ekként, ezért összehasonlító adataim nincsenek (csak a kórházi derékmérések, de inkább nem is emlékeznék azokra a számokra, hagyjuk). Mostantól rapszodikusan, amikor épp kedvem lesz - mivel nem X napos programot csinálok - felteszem a centikről a táblázatot.

Összehasonlításképpen a táblázatban a saját értékeim mellett szerepeltetem Ketket második programjának végi adatait (ami nekem a végcél lenne, bár a deréknál teljesen esélytelen elérnem).


2012-03-24 Ketket 2*70. nap
Testtömeg (kg): 69,4 66,5
Mell (cm): 98 89
Mell alatt (cm): 84 79,5
Gyomor (cm): 86 -
Derék (cm): 90 75
Csípő (cm): 98 93,5
Fenék (cm): 102 99
Comb (bal felső) (cm): 58 53
Comb (jobb felső) (cm): 58 53
Comb (bal alsó) (cm): 46 -
Comb (jobb alsó) (cm): 46 -
Vádli (bal) (cm): 37 37
Vádli (jobb) (cm): 37 37
Kar (bal) (cm): 29 28
Kar (jobb) (cm): 29 28
Magasság (tájékoztatásul): 170 cm 170

Rövid magyarázat:

- gyomor: nem a mell alatti rész, hanem attól lefelé kb. 5 centivel - sajna nekem ott kiáll, pont az ellenkezője, mint Thatsme-nek;

- derék: nekem olyan nincs, de a mérés kedvéért nevezzük így;

- csípő: lehet, hogy anatómiailag nem helyes, itt a csípőcsontom felső pontjánál mértem;

- comb: két helyen mértem, a legszélesebb pontján és térd felett kb. 10 centivel;

- vádli: csak kíváncsiságból szerepel a táblázatban, nem hiszem, hogy bármit is változni fog;

- kar: a bicepsz "kisegerének" csúcsán mértem.

Ha bármit is nem jó helyen mértem volna, vagy kellene még mást is mérnem, most szóljatok, mert most még tudok korrigálni.

A magasság adat tájékoztatásul szerepel a táblázatban, mivel utálom, hogy sokaknál nem tudom, hogy az adott kilókat, centieket milyen magas emberen képzeljem el.

Címkék: mérés

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr154336229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatsme 2012.03.24. 17:45:34

szerintem nem túl "jogos" az összehasonlítás, mert ha megnézed, egész más alkat vagy mint Ketket. Ez abból látszik a legjobban, hogy a derekad ugyan jóval több, viszont csípőben és fenékben már nagyon közel jársz hozzá, vagyis csak akkor tudnál közelíteni a Ketket féle méretekhez, ha nem arányosan fogynál (ami sajna nekem is jól jönne, de lehetetlen:D), viszont amikor a derekad annyi lesz, mint neki, lehet, hogy a feneked már csak 80 cm... (persze ne legyen igazam).
A másik meg, hogy engem kb élve falnátok fel, ha valakihez így hasonlítgatnám magam egy posztban, szóval ez nem ér :D
viszont a centizést abszolút jó dolognak találom, néha akkor is megy le, amikor a mérleg nem, és ilyenkor nyugtatónak jó :)

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.03.24. 18:26:47

Á, mérés poszt, nagyon klassz:)

Thatsme: szerintem ez egy olyan dolog, hogy egymagasak, és 65 kg a végcél mindkettőjüknek. Az gyanús, hogy nem lesz Boszinak 75-ös dereka, de tesómnál is ha megnézed az utolsó 5 kg-ban nagyon kijött a derékvonal, hátha Boszinál is így lesz:)

De majd jól megnézzük őket egymás mellett nemsokára:)

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2012.03.25. 09:44:46

Á, táblázat és centik:))
Szerintem nincs sok különbség köztünk, ha megnézzük a végtagjaink nagyon hasonlóak, és az alvégünk is, egyedül a felsőtested erősebb, de IRL ez nem fog kijönni így, csak már nagyon rá vagyunk állva a centikre:) Majd ha Tittinél leszek rámérek a hiányzó adatokra ha szeretnéd, mert nekünk is csak 1 centink van:D (hatalmas beruházás lenne még egy) :)
Thatsme: hidd el nem ennénk meg ha olyan vkihez hasonlítanád magad akivel korban(!), magasságban és súlyban is nagyjából egyek vagytok. :)) Pláne nem, ha az ösztönzés a cél és nem az önsanyargatás:)

PrettyWitch 2012.03.25. 14:28:39

@thatsme: Jogos a felvetés, hogy más alkatok vagyunk, és természetesen én sem gondolom azt, hogy nekem hajszálra ugyanazokat a számokat kellene hozni, mint Ketketnek. De mivel nekem kiinduló értékeim nem voltak, valamivel mégis össze akartam nézni a mérések eredményét. Ketket az egyetlen, aki ugyanolyan magas, mint én, nem csak néhány kg túlsúlyról indult, amikor elkezdte az első programját, és a 65 kg-t tűzte ki célul (más legalábbis most nem jut eszembe). Logikus, hogy hozzá hasonlítom magam. Ami azért is jó volt, mert a táblázatból is kiderült az alkatunk különbözősége.

Nekem sokkal kisebb csípőm nem lesz (max. mindkét oldalon 2 centi "anyag" van csak a csont felett), derekam pedig akkor sem volt, amikor versenyúsztam, de azért akkor hasam se volt. Azt is látom az összevetésből, hogy a karom és a lábam kb. jó. Magyarul ha szerencsém van, akkor a hasamról megy le még több centi és a fenekemről egy kevés, mire elérem a 65 kg-t.

Nem hiszem, hogy ezzel a hasonlítással bármi probléma lett volna, bárkit megbántottam volna, vagy gond lenne az önértékelésemmel. Egyszerűen egymás mellé tettem a számokat, mindenféle értékminősítés nélkül, kíváncsiságból.

@Titti_: Köszi szépen, pont erre gondoltam én is.

@Nyahu: Köszi, kíváncsi lennék nálad a többi adatra is, főleg a combnál a kettébontásra. Érdekes amúgy, hogy a mell és a csípő vonala közötti szakasztól eltekintve tényleg hasonlók a számok (figyelembe véve a 3 kg különbséget is), ott pedig mennyire eltérnek. Majd megnézlek élőben is :)

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2012.03.25. 15:05:06

Boszi, te hasrol fosz mar sztem fogyni. Szinte mar csak ott van rajtad felesleg, és azt néztük a múltkor h az izom azért joval beljebb van.
Én arra számítok h jelentos valtozasok lesznek

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2012.03.25. 15:47:03

@PrettyWitch: Az utolsó 5 kilónál már nagyon látványosan kijön a változás, szerintem nálad is így lesz. Ahogy nálam is a legproblémásabb részek fogytak, mint a hátam, meg lett egy kis derekam is.
Nagyon kíváncsi vagyok hogy most a betegség miatt miből fogytam(zsírból vagy izomból, bár gyanús az utóbbi) holnap lemérem magam.

B.-né Erika 2012.03.27. 17:18:35

igen én is ezt vettem észre utolsónak hagyja a test a legproblémásabb részt.. szóval kitartás, meglesz :)
süti beállítások módosítása