Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Több sorstársat olvasva, velük beszélve ma ismét meg kellett állapítanom, hogy nagyon szerencsés vagyok, ami a családomat illeti. Most nem akarok belemenni abba, hogy milyen jó gyerek- és kamaszkorom volt, kizárólag az utóbbi napok diétával kapcsolatos beszélgetéseit idézném fel. Semmiképpen sem dicsekedni szeretnék ezzel - hiszen ez nem az én érdemem -, hanem csak leírnám, hátha valaki tud belőle valami hasznosat a saját életébe átvenni.

Úgy alakult, hogy jövő héten hétfőn fekszem be - remélhetőleg utoljára - a Szent Imre Kórház Lipid Részlegére. Első alkalommal pont egy éve voltam, akkor visszatapsoltak fél évvel későbbre egy újabb hétre, majd ősszel ismét azt javasolták, hogy annak érdekében, hogy ki tudják vizsgálni, hogy a fogyással vajon tényleg minden értékem visszakerült-e a normális tartományba, jöjjek be újra. A fogyás szempontjából most már ezt feleslegesnek érzem (170 cm, 70,8 kg jelenleg, BMI a normál határon belül), de egy egy hetes teljes belgyógyászati kivizsgálásra nem tudtam, és nem is akartam nemet mondani. Szóval hétfőtől egy hét kórház.

Visszatérve a családomra, úgy alakult, hogy a hétfői befekvés előtt most hétvégén megyünk haza a testvéremmel a szüleinkhez meg a nagyszüleinkhez. Az anyukám azzal kezdte, mikor megbeszéltük ezt a hétvégét, hogy gondolkozzak rajta, hogy milyen kaják legyenek otthon, és mit főzzünk ebédre, mihez vásároljanak be. Nem egyszerű: én fogyózom, az öcsém vegetáriánus, az apukámnak meg hizlaló de egészséges kajákat kell ennie... Egyelőre még nincs ötletem, valószínűleg a köretekkel fogunk sakkozni, hogy mindenkinek jó legyen.

Ezt valamennyire természetesnek is vettem, korábban is együtt találtuk ki az ilyen hétvégékre a menüket. Viszont - ami miatt ez a bejegyzés íródik - ma beszéltem skype-on a 80 éves nagyszüleimmel (igen, skype-on, nekem ilyen szuper ügyes nagyszüleim vannak :). És a nagymamám azt kezdte mondani, hogy nem fog pogácsát csinálni (máskor mindig csinál valami sósat), és süti is csak egyfajta lesz (máskor 2-3 féle van), almás, édesítővel. Vacsorára pedig saláta köreteket készít majd, majonéz helyett joghurttal, és azt rám bízza, hogy milyen húsfélét viszünk hozzá. Meg is beszéltük, hogy lesz többféle sovány sonka meg sajt, meg persze saját házi kolbász a fiúknak.

Miután letettük, eszembe jutott, hogy sokaknak milyen nehézségeket jelent a családi étkezés - és persze sok más is a családdal kapcsolatban, bár ezek mintha összefüggnének. Nekem pedig kifejezetten megkönnyítik a diéta betartását. Nyilván nem mindig, a karácsony nálunk sem ilyen volt, de tudják, hogy nekem ez a hétvége fontos, és mindenki igyekszik segíteni benne, hogy elérjem a célomat. Remélem, ha szükséges lesz - ne legyen! - én is tudok majd ennyire figyelmes lenni velük és a majdani gyerekeimmel is.

Címkék: család

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr194226171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.02.29. 19:06:17

Durell is családi ismerős?Jó posztcím:)

Bámulatosan toleráns a családod, gondolom nagy becsben is tartod őket. Skype-oló nagymama megfizethetetlen, most irigykedem:)

A koplalóból (ez rövidebb mint a Szent Imre Lipid Részleg:D) tudsz majd netezni?

PrettyWitch 2012.02.29. 20:08:44

@Titti_: Megpróbálok majd, és ha tudok, naponta posztolok az aznapi eseményekről.

Nagyszüleimet imádom, 80 felett kaptak számítógépet, néhány éve, amikor az öcsém fél évre külföldre költözött, azóta szuper módon skype-olunk webkamerával :)

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.02.29. 20:13:17

@PrettyWitch: remélem tudsz majd:)
Azért skype nagyon nagy dolog, meg egyáltalán, hogy bekapcsolják a gépet, annyira más generáció...

B.-né Erika 2012.02.29. 21:32:59

Olyan jó (család) :)
Legalább kivizsgálnak a kórházban, mivel nem hizlaldába mész ezért lehet ott ér a 70 átlépése, azért azt írd meg valahova vagy FB is jó :)

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2012.02.29. 22:04:46

Skypeoló nagyik, hát ez csúcs!:) Tündér családod van:))

thatsme 2012.02.29. 22:24:58

én is remélem, hogy fogsz posztolni in real time, hogy mi megy ott, meg miket érzel közben :) meg tök jó lenne, ha leírnál néhány sikersztorit meg élettörténeteket, hogy ki hogy hízott el meg ilyesmi :)

PrettyWitch 2012.03.01. 18:26:21

Mákom van, tudom :)

Meglátjuk, mit tudok majd a kórházból alkotni, remélem, valami csak összejön. Úgy gondolom, hogy a +30kg kategóriának (ilyet Tomi nem indít, sajna) nagyon jó lehetőség a kórház, és - bár eléggé be vannak telve - nem árt, ha reklámozom kicsit.

B.-né Erika 2012.03.01. 22:10:36

@PrettyWitch: pedig egyre több ember +30 sajnos :( nem tudnak vagy nem is akarnak odafigyelni... aki már belekezd valamibe az már jó :) viszont mostanában ha körülnéztem sok csini anyukát is látok a környezetemben járva akik odafigyelnek és sok tinit akik nem figyelnek... Hogyan vehetnénk rá a tiniket, hogy változtassanak, hogy változtatni akarjanak. Csak akkor történik valami ha már baj van. Kis ismerős csajszi magas vérnyomás +30kg DE 15 éves, észbe kapott, most kezdte diéta, torna. Menni fog neki, segítek.. Milyen módon lehetne a tinik figyelmét felhívni a problémájukra?

PrettyWitch 2012.03.02. 08:45:35

@B.-né Erika: Tiniként én még halhatatlannak éreztem magam, egészségügyi kockázatok nem ijesztettek volna meg. Viszont akkoriban lényegesen hiúbb voltam, mint most. Talán ezzel, a hiúsággal, hogy ha akarná, lehetne nagyon csinos csaj, tudnál rá hatni. Bár általánosan alkalmazható recept nem nagyon van :(
süti beállítások módosítása