Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Mivel az előző bejegyzésem vége az update után elszállt, viszont Leni egyszerűen profi, és megtalálta, ide másolom be az előző bejegyzés végét (az előzőnél a kommentek egy része erre reagált):

"Édességnek csináltam diétás csokipudingot. Na ez nem sikerült: vagy én vagyok béna, vagy a termék nem valami jó.

A felhasználási útmutató szerint a pudingport 5 ek. tejjel ki kell keverni (mondjuk 2,8%-osat ír, én meg 1,5%-osat használtam, de nem hiszem, hogy ezen múlott volna), majd utána hozzáadni a maradék fél liter tejet, és csomómentesre elkeverni. Na ez utóbbi nekem nem sikerült. Utána forralásig főztem (meg egy kicsit utána is, a tej majdnem ki is futott, mert állagra nem olyan volt, mint a rendes puding). 3 kistányérnyi lett belőle. Az elsőt megettem ebédre, még langyosan, épp hogy csak megdermedve. Fura íze volt, inkább csokihabra emlékeztetett, amiből kifelejtették a cukrot Legközelebb - mert csak ezért is fogok még ilyet csinálni, annyira kedvező a kalóriatartalma - teszek bele majd egy kis édesítőt főzés előtt, hátha úgy jobb lesz. Azt viszont továbbra sem tudom, hogy lesz csomómentes..."

UPDATE: nem csinálok többet ilyen pudingot, a második tányért még megettem, de a harmadikat kidobtam. Felejtsétek el.

"Ma este (azaz január 25-én, két napja) megyek futni a csajokkal a Margitszigetre, holnap pedig ők mennek a Várba, amihez csatlakozom, ha hazaérek addigra (amit kétlek). Ha nem, akkor kimegyek a Margitszigetre, ami egyedül nem tudom, sikerülni fog-e. Akaraterő..."

UPDATE: végül mindannyian a Margitszigetre mentünk, és szuper volt :)

"MÁS: a többieket olvasgatva arra jutottam, hogy az én írásaim hozzájuk képest ritka unalmasak: csak a napi kajálásokról, mozgásokról, receptekről szólnak, míg a többiek intenzív érzelmi életet is élnek. Én viszont magánéleti dolgokról nem írnék, meg szerencsére rendben is vagyunk, munkahely ugyanez, és nem élek meg akkora érzelmeket, mint a többiek. Azért lenne, mert már 30 felett vagyok? Vagy csak túlzottan kiegyensúlyozott? (Jó vicc.) Vagy csak szimplán unalmas vagyok? Vagy elrontotta a munka a stílusomat, és már csak ilyen szárazon tudok fogalmazni? Néha gondolkodom azon, van-e értelme nekem blogolni. Amióta lett egy zárt csoportunk a FB-on, azóta ott kiélem a közléskényszeremet, vannak azonnali visszajelzések, olyan dolgokról is merek írni, amiről itt nem (a hajmosó pózt nem fogom elfelejteni...). Akkor ez itt minek? Ne értsetek félre, ez nem nyavalygás akar lenni, csak hangosan gondolkodom. Közben az is eszembe jutott, hogy Leni sem ontja magából a bejegyzéseket mostanában (ami nagy kár!!!), Erika pedig hozzám hasonlóan szintén inkább tényeket közöl. Generációs különbségek?

És még egy szolgálati közlemény: borult az eredetileg tervezett hétvégi családi program, úgyhogy vasárnap Budapesten leszek, és eldöntöttem, hogy megyek a runtiltre Hacsak addig nem futom le 30 percen belül (na persze), akkor a C csoportban indulok, és megpróbálom ott elérni a 30-on belüli időt. Versenyhelyzetben, nyomás alatt mindig is jobban tudtam teljesíteni. Ha pedig nem sikerül (khm, Thatsme), akkor azzal leszek elégedett, amit össze tudok hozni. Függetlenül attól, hogy a többiek mit futnak, de persze nagyon remélem, hogy nekik is sikerülni fog azt teljesíteni, amire vágynak."

Eddig volt az előző bejegyzés, Leni, még egyszer köszi!

Címkék: csajok recept összegezés runtilt

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr633908450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2012.01.28. 01:28:13

Igazan nincs mit :)
Nem hiszem h generacios kulonbseg lenne, nem vagyunk olyan nagyon szethuzva. Nalam inkabb lustasag + FB jatszik be (elobbi miatt nehezen veszem ra magam az irasra, az utobbi miatt meg lassan nincs is mirol). A titkos blogot azert meg mindig fontolgatom, bogozo blogozo! :)

PrettyWitch 2012.01.28. 01:35:55

@Leningrad: Úgyis kikönyörögjük belőled a titkos blogod címét majd :)

thatsme 2012.01.30. 00:10:07

nem unalmas a blogod! én nagyon szeretem olvasni :) a receptjeidet külön szeretem, ráadásul azt hiszem, szereztem neked pár titkos olvasót is, olyanokat, akik 100 körülről indulnak, és fogalmuk sincs a kcalszámlálásról, és eddig főleg azért nem kezdtek el diétázni, mert azt hitték, hogy életük végéig abonetten meg csirkemellen kell élniük... látod, csak meglett 30 alatt, mindkettőnknek, és mindenki ügyi volt :)

PrettyWitch 2012.01.30. 18:15:13

@thatsme: Köszönöm, örülök, ha van értelme :)

A titkos akciódra rájöttem a statisztikából, és vissza is követtem. Örülök amúgy annak, hogy ajánlottál, lehet, hogy ha hamarabb kapcsolok én is, kihagyhattam volna a kórházas köröket.

A 30 alatti időtől még mindig eufórikus állapotban vagyok :)

PrettyWitch 2012.02.01. 12:18:15

@Ciróka: Nem hagyom, kósza gondolat volt.

Korábban minden pudingot 1,5%-os tejből csináltam, és jó volt, ezt a diétás most nem jött össze :(
süti beállítások módosítása