Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Úgy tűnik mostanában kb. heti 2 posztra van időm meg kedvem. Mentségemre legyen szólva, hogy mióta FB-on is csevegek a csajokkal, kevésbé érzem szükségét az írásnak.

Az előző bejegyzést vasárnapnál hagytam abba, így innen folytatom.

Vasárnap: 74,1 kg.

A napom kicsit borult, az ebédet és az uzsonnát megcseréltem, mert együtt akartam enni K-val, és ő szokás szerint később ébredt. Végre kipróbálhattam a nullkalóriás olajspray-t, ami úgy tűnik, zseniális találmány: a kaja nem égett oda, és mellékíze sem volt. A bundás kenyeret 5 szelet Tesco light choices kenyérből csináltam (kicsit olyan, mint a fűrészpor, de csak 200 kcal/100g, ennél alacsonyabb kalóriatartalmú kenyeret én nem ismerek), a bunda 1 egész tojás volt és 2 fehérje, ami 5 szeletre épphogy elég volt. Tudom ajánlani mindenkinek, aki kíván végre valami normális kaját.

Hétfő: 73,6 kg. Megy ez szépen lefelé :)

Avokádót nem ettem, mióta elkezdtem fogyózni, és már nagyon kívántam. Azt tudtam, hogy zsíros, és gondoltam, hogy biztos hizlal, de nem tudtam mennyire. K. viszont nem ette meg, amit vettem, én meg már nem tudtam ellenállni. Mikor számoltam, jöttem rá, hogy tiszta hülye vagyok: oké, hogy 140 kcal/100g, de a light sajtkrémek is ekörül vannak, és azért ez mennyivel finomabb! És remélem, egészségesebb is. Úgyhogy a következő napokban avokádót fogok reggelizni :)

Sajnos ez a nap az ördögé lett, minden szempontból. Egy értelmetlen munkahelyi dologgal elment az egész nap, úgy, hogy közben csak a teremben kirakott pogácsából tudtam enni, meg 10 percre kiszaladni kajáért, ahol viszont saláta persze nem volt, úgyhogy egy csésze ragulevest találtam a menü legdiétásabb kajájának (röhej...). Igyekeztem felül becsülni a kalóriákat, ezért inkább nem vacsoráztam, habár akkorra már rohadtul éhes voltam. Mondjuk úgy, hogy este 10-ig dolgoztam, nem volt nehéz megállni. Hm, ez lenne a megoldás a diétára? K. kiakadna...

Összességében a kalóriamennyiség szerintem rendben volt, de az összetétel katasztrófa :(

Kedd: 74,6 kg (azaz +1,0 kg). Ha ezt valaki elmagyarázza, hogy miért (meg a következő napot is), azt megköszönném. Nem ettem meg 1 kg pogácsát, kb. 20-25 dkg-ot ehettem. Mégis +1 kg.

Most tettem egy kis édesítőt a fehérjeporhoz, így egy fokkal jobb lett. Van valakinek amúgy valami javaslata arra, hogy lehet még jobb ízűvé tenni? Kávét este már nem tennék hozzá, pedig amúgy jó ötletnek tűnik. Ha 1 dl tej - 1 dl víz arányban keverem össze, érződni fog a tej íze? Mert a tejet, ha megérzem a szagát vagy azt a jellegzetes ízét, akkor nem tudom meginni. Brr...

Szerda: 73,1 kg (azaz -1,5 kg). Újabb rejtély, bár amíg lefelé megy, nem probléma, de ezt a két napot abszolút nem értem. Mintha valahol olvastam volna olyat, hogy a szénhidrát vizet köt meg. lehet, hogy az előző napi pogácsák megkötöttek egy csomó vizet, ami másnapra kijött? Valaki magyarázza ezt el...

A napomról táblázat még nincs (majd este beteszem).

UPDATE: Közben este lett, itt a táblázat:

Mivel itthon dolgozom, gondoltam, főzök végre valamit, ezért ebédre gombapörköltet ettem barna rizzsel. Rizsből a legegyszerűbb fajta zacskós barna rizst szoktam venni, és 50 percig főzöm. Nekem nincs vele semmi bajom. Egy zacskó felét szoktam megenni egy alkalommal.

A gombapörkölt a következőképpen készült:

A hagymát - ami szokás szerint valószínűleg kétszer annyi, mint amennyivel más főzné - megsóztam, majd a nullkalóriás olajon megpirítottam és fedő alatt pároltam, majd levettem a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákevertem a pirospaprikát, az összevágott laskagombát (jobb, mint a csiperke, nem kell pucolni, ízre is finomabb, és még olcsóbb is volt), egy paradicsomot, egy paprikát, egy kis piros aranyat és egy kis vizet, és fedő alatt főztem. Amikor megpuhult, az addigra megfőtt barna rizzsel ettem: negyed zacskó barna rizshez 150 g-ot, így két tányérral is ebédelhettem. Fura volt, nem annyira pörkölt, inkább gombás-hagymás rizs hatása volt. Kíváncsi vagyok, K. este tejföllel megeszi-e így (hagyományosan azért jobb, de nem annyival, de persze neki nem kell fogyózni). Ha nem, megy a fagyasztóba, jó lesz nekem máskor.

És most kapok hülyét a blog.hu-tól, az update után törölte a további szövegeimet :((( Ha valakinek google readerben vagy bárhol megvan, legyen olyan kedves, küldje el e-mailben az utolsó bekezdéseket a csokipudingtól. Köszi!

Címkék: csajok recept összegezés runtilt

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr503762615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.01.25. 14:56:58

en iden leszek 29. neha napi ketszer is irok. hmmmmmm :)

epito jellegut nem tudok hozzaszolni, de ma reggeli elso pisiles kozben elszamoltam 20ig (vagyis nagyon sokaig tartott) es fel kiloval vagyok kevesebb, mint tegnap. :)

PrettyWitch 2012.01.25. 15:06:55

@ajmfebulosz: "Ürítéssel" kapcsolatban semmi változás nem volt ezekben a napokban. Ha lett volna, érteném.

Nálad sajna nem tudok kommentelni, nincsenek olyan account-jaim, amivel lehetne, azok nélkül meg nem engedélyezted. De azért olvaslak :)

loseismorethanhesitate · http://loseismorethanhesitate.tumblr.com/ 2012.01.25. 15:16:33

en annyira szivesen irnek csak a dietarol, komolyan, de nem megy (:

Zenóbia 2012.01.25. 16:20:17

Nehogy nekem abbahagyd a blogolást, én tök lelkesen olvaslak. Igaz, már elmúltam harminc :)

PrettyWitch 2012.01.25. 16:39:05

@Zenóbia: Üdv itt és köszi :) Egyelőre nem tervezem, csak az egész értelmén gondolkodtam el.

sicc38 2012.01.25. 19:37:21

Zugolvasó vagyok,de lelkes!:))És hálás vagyok a receptekért..

PrettyWitch 2012.01.25. 19:42:47

@sicc38: Örülök, hogy itt vagytok :) És az is jó, hogy másnak is bejönnek a receptek :)

thatsme 2012.01.26. 02:44:02

a szénhidrátos vizes dolog nemcsak városi legenda, + ha megnő a sóbeviteled egyik napról a másikra, az is plusz víz.

fehérjepor: 1-2 teáskanál sovány kakaóport szoktam hozzá tenni, így sokkal inkább csoki íze lesz :) bár ez gondolom sima shake-elésnél nem homogenizálódik annyira. nekem a botmixerrel nem okoz gondot, lehet vele tenni egy próbát akár turmix géppel is :) a múltkor ittam kv-val, de csak mert sehol sem álltam a prezentáció összevakarásával, meg sem éreztem benne az üres kv ízét, viszont valahogy jobb íze lett a pornak :)
másik ötlet hirtelen: fahéj vagy gyömbér? én ezt szoktam főzni P. reggeli kakaójába, nagyon különlegessé teszi az ízét (vagyis nekem inkább csak az illatát) :)

PrettyWitch 2012.01.26. 20:05:42

@thatsme: Fahéj mekkora ötlet! Ma este kipróbálom :)

Tomisz 2012.01.27. 12:58:27

Ez a súlyingadozás bővel belefér hogy épp mikor ettél előtte, vagy mennyi vizet ittál előtte, mikor voltál wc-n előtte. Nem minden étel ürül olyan gyorsan a szervezetből. Az ételek víztartalma is más, épp több vagy kevesebb a szárazanyag stb. Szóval a +1 -1 kg az bőven ebbe a tartományba esik, mondhatni épp jobb vagy ballábbal keltél e. :)

Azt kell figyelni a trend micsoda, pl 1-2 hetente (inkább 2)... ha nem változik csak ingadozik akkor kell lépni. Vagy a mozgást növelni egy héten belül vagy a étrenden picit változtani lefele egy jelentősebb aránnyal (vagy a kettő kombinációja amit enged az élet).

Tomisz 2012.01.27. 13:02:00

Most gyorsan visszanéztem és valóban neked már több mint két hete alig változik szóval valamelyiken változtass legalább. Vagy +1 sport pl a héten, de valami intenzívebb. Vagy a kajából vegyél vissza pl 5-10%-ot.

PrettyWitch 2012.01.27. 13:03:52

@Tomisz: Amit írtál, azzal egyetértek, és tudom is, csak néha elhiszem, hogy van összefüggés az előző napi étrend/mozgás, és a másnapi súly között :)

Természetesen a tendencia a lényeg; épp ezért hagytam el a vacsorát és tértem át a turmixra, mert már nemcsak egy-egy napi eredmény nem tetszett, de a tendencia sem. Azóta mintha újra megmozdult volna, ami nyilván nem a turmix v. abonett kérdést dönti el, hanem csak azt jelzi, hogy a turmix mellett jobban megállom, hogy ne egyek bele K. vacsorájába (ez valami pszichés dolog, de az a lényeg, hogy bevált).

PrettyWitch 2012.01.27. 13:16:03

@Tomisz: A +1 sport nem megy, legalábbis nem minden héten, ha mind a munkámra, mind a kapcsolatomra akarok normális mennyiségű időt szánni :)

Az étkezésen változtattam, az előbb írtak szerint,mert én is éreztem, hogy gond van.

Köszi az ötleteket, kell néha egy más látásmód is.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.01.27. 16:56:04

@Tomisz: johetnel hozzam is kommentelni, olyan jo epito hozzaszolasaid vannak :)

(ez komoly, bar leirva eleg cinikusan hangzik. de nem az)

Tomisz 2012.01.29. 14:47:47

@ajmfebulosz: Ha lesz időm el fogok nézni arra lehet... :)

Elég sokfelé olvasgatok, még ha nem is gyakran kommentelgetek mindenhol.

Thatme-hez azért írok sokat mert ott kezdtem és őt követem azóta is jobban. :)
De ez nem azt jelenti más "sorsa" ne érdekelne legalább ennyire. ;)
süti beállítások módosítása