Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

A héten volt időm kicsit főzni, így két egész egyszerű kaját összehoztam.

Hamis rakott krumpli: az apropóját az adta, hogy volt kimaradt főtt krumplim, amit nem akartam kidobni. És boltba menni sem akartam, úgyhogy az összetevőkre nagyban hatott, hogy mi volt itthon :)

Összetevők:

hamis.rakott.krumpli.png

Elkészítés: A tepsit kikentem nagyon kicsi libazsírral (erre nem volt adat a MFP-ban, de olajjal is jó), a főtt krumpli nagyobbik felét beleszeleteltem az aljába, és megsóztam. Erre rátettem az összevágott hagymát, a karikára vágott tojást és a felkockázott selyemsonkát (ez csak azért ment bele, hogy kicsit fehérjedúsabb legyen), majd a karikára vágott paradicsomot. A paradicsomot megszórtam egy kis oregánóval is. Az egész tetejére karikáztam - most már szépen - a maradék krumplit, és elkentem rajta egy pohár joghurtot. A tepsit alufóliával lefedtem, és betettem sülni 3/4 órára, majd alufólia nélkül még 20 percre.

Eredmény:

Fénykép0223.jpg

Amint látható, hatalmas adag lett, és az egész csak kb. 100 kalória. Én tudok nagyon sokat enni, de ennek a felét nem bírtam egyszerre megenni :)

Brassói: az én családomban brassói néven valami egész más fut, mint ami a hivatalos. Ezt mindaddig nem tudtam, amíg egyszer K-val közösen nem kezdtünk hozzá brassóit csinálni, és kiderült, hogy mást értünk alatta :) Viszont bejött neki a mi receptünk, úgyhogy azóta így csináljuk. A hétvégén nem volt sok időm főzni, de valami hagyományos ízre vágytam, így jutott eszembe ez a finom, de kevés munkát igénylő étel.

Összetevők:

brassoi.png

Elkészítés: Egy nagy tepsit kikentem egy kevés libazsírral. A hagymát - ami szokás szerint megint kicsit sok lett, 500g bőven elég lenne - összevágtam és beletettem a tepsibe, és rá a kockára vágott csirkemellet. Az egészet megsóztam, és alufólia alatt egy órán át sütöttem. Utána hozzáadtam egy családi konzerv kukoricát (cukormenteset, én ilyennek csak a Bonduelle Goldot ismerem), borsót, és két üveg szeletelt gombát. Az egészbe belenyomtam 2 fej fokhagymát (a 3/4-ét a zöldségekkel együtt, a negyedét a legvégén), mindent összekevertem, és visszatettem sülni még majdnem egy órára, de 20 percenként megkavartam. A végén hozzáadtam a maradék fokhagymát, és K. sütött magának krumplit mellé, de nekem az nem hiányzott. Ugyan a sütési idő hosszú volt, de közben tudtam dolgozni, TV-t nézni; a készítésre fordított idő nem volt szerintem fél óra (hagymapucolás és összevágás, hús felkockázása).

Eredmény:

Fénykép0225.jpg

A tepsiben elfelejtettem lefotózni, ez már csak a maradék :) Hatalmas adag lett, de szándékosan, mivel következő napi kajának is ezt szántam. K-val ketten az egész mennyiség felét ettük meg, én krumpli nélkül, ő krumplival, mindketten dugig jóllaktunk. És két nagy tányér kaja után még mindig 600 kalória alatt maradtam :)

Ha valaki kipróbálja, jó étvágyat hozzá!

Címkék: recept

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr744812514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titti_ · http://tittiolvastar.blogspot.hu/ 2012.10.01. 08:52:37

Ó, ez tényleg nem brassói:)
És miért sütőben sütöd?
Nálunk ismeretes egy csopaki apró pecsenye nevezetű ragu, az hasonló, csak kevesebb hagymával és kukorica nélkül. Husi van benne, gomba és borsó.

Scala 2012.10.01. 10:07:30

Jól néznek ki! :-) Bár most tele vagyok éppen, nagy ritkán megesik, nem vagyok éhes, ettől függetlenül bravo. :-)

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2012.10.01. 22:25:45

A legcukibb, olyat mosolyogtam rajta, hát mi az hogy nincs benne a MFP-ba a libazsír???:DDD
Jól néznek ki az étkek, a második tényleg nem brassói, de az nem jelent semmit:)

mileszebbol.blogspot.com 2012.10.01. 23:16:23

A libazsíron én is meglepődtem :)))
Aszittem egészségtelennek tartod :P
Én azért is szeretem, mert könnyedén le tudom mérni, könnyebben, mint az olajat. (először a fakanál üresen, aztán a zsírral)

Be fogom írni a mfp-ba!

PrettyWitch 2012.10.01. 23:25:14

@Titti_: A család egy szlovák "remoska" nevű edényben sütötte, de olyan nekem nincs, viszont a lényeg a párolás majd a sütés, arra a lefedett tepsi is jó. Azért így csinálom, mert próbálom leutánozni, amit otthon láttam :)

@Scala: Köszi :) nem egy nagy durranás egyik sem.

@Nyahu: Szegény diétázók előtt libazsírt merek említeni... :) Volt épp itthon, és gondoltam, csak jobb, mint az olaj...

@mileszebbol.blogspot.com: Helyes! Alapvetően nem használok zsírt, de most valahogy adta magát, hogy inkább ezzel kenjem ki a tepsit, mint olajjal. A disznózsírt egészségtelennek tartom, de ennyi libazsírtól nem lesz semmi bajunk. Igaz, íze se sok lesz, de ez van :)

Scala 2012.10.02. 13:34:22

@PrettyWitch: Libatepertőt ettem egy hete, sok zöldséggel, fehér kenyér. Nem jelentett problémát.
Ja, és fogytam. :-D Fél kg-t tán.

PrettyWitch 2012.10.02. 22:19:48

@Scala: Nekem esélytelen, a kaja gondolatától is hízok :(
süti beállítások módosítása