Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Mileszebből posztja alapján én is megkívántam a padlizsánkrémet, amire van is egy szuper receptem, erdélyi ismerősöktől, "lightosítva". Nem volt utolsó szempont az sem, hogy hús mellé ideális köret, és nekem most húst kéne ennem hússal.

Összetevők:

erdelyi.padlizsankrem.png

Elkészítés: A gáztűzhely felületét alufóliával letakarom (mert utálom takarítani), és két normál méretű lángra lángelosztót teszek, ilyet (200,- Ft-ért lehet kapni darabját piacon vagy vasedényboltokban):

langeloszto2.jpg

Erre ráteszek 4 közepes méretű, megmosott padlizsánt (nem szurkálom meg!), és kis lángon, négyszer megforgatva (hogy mind a négy oldala megsüljön) lassan addig sütöm, amíg mindenhol kicsit szenes nem lesz. Utána leveszem a tűzről, és hagyom kicsit kihűlni egy üvegtepsiben (és kidobom az alufóliát, amire ráégett, ami a padlizsánból kifolyt, és örülök, hogy nem kell a gázt pucolni, csak a lángelosztókat).

Miután kihűlt, késsel és kézzel lehúzom a külsejét - általában ez elég könnyen megy, ha kicsit elszenesedett -, és kikaparom a belsejét. Én sima fémkéssel szoktam csinálni, nem érdekel, hogy bebarnul, az íze szerintem nem változik. A robotgép alsó, nagyobb edényébe beleteszem az így kinyert padlizsánt, meg egy lereszelt vöröshagymát, light majonézt (az erdélyiek ehelyett házi készítésű majonézt használnak, de az jóval kalóriadúsabb), kis sót, és összeaprítom.

Az eredmény egy igazi, füstös ízű padlizsánkrém lesz, amit mintha tábortűznél, parázson készítettem volna.

Jó étvágyat!

Címkék: recept

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr474696273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mileszebbol.blogspot.com 2012.08.06. 11:02:06

Jaj annyit gondolkoztam, hogy hívjak azt a vas izét, Lángelosztó!!! Kszi, szerintem még életemben nem hallottam, pedig logikus, amikor vettem, akkor is körülírtam, szerencsére megértették:)
Na én nem fóliáztam, de vakargattam is utána, mondjuk már aktuális volt, legközelebb letakarom!

PrettyWitch 2012.08.06. 12:40:41

@mileszebbol.blogspot.com: Az alufóliázást is a kintiektől tanultam :)