A hétvégén újra ötleteltem azon, hogyan lehetne a túrót számomra fogyasztható állapotba hozni. Az eredmény ízre nagyon jó lett, de az állaga még nem tökéletes.
Itt vannak az összetevők:
A meggyet kimagoztam (természetesen TV-nézés közben), majd a túrót (ez most nem Meggle volt, sajnos), a joghurtot, a kimagozott meggyet és a zabpelyhet összeraktam egy tálba, és összekevertem (én a konyhai robotgép alsó nagy tálját használtam, a habverő fejjel). Amikor már kellően egyenletes volt, hozzátettem a Zselatin Fixet (FIGYELEM! ez nem a hagyományos zselatin! ez egy spéci keverék - dr. Oetker -, amit mindenféle előfőzés meg lehűtés nélkül, por alakban lehet hozzátenni a túróhoz, joghurthoz), azzal is kevertem egy kicsit, majd a végén a vaníliás cukrot (aki nem szereti, vagy nem akar cukrot tenni bele, kihagyhatja, nem volt érezhető az ízén, hogy benne van) és a xilitet (helyettesíthető nullkalóriás természetes édesítővel - eritritollal -, és akkor sokkal jobb lesz a kalóriatartalom és a tápanyagarány), és azzal is kevertem egy percig. A végén egy kapcsos tortaformába kiöntöttem, azt becsomagoltam folpack-kal, és néhány órára be a hűtőbe.
Az eredmény: 8 méretes szeletnyi, kb. 1-1,5 cm "vastag", vágható, a tortaforma oldalától elváló, ámde az aljából közepesen sikeresen kiszedhető "torta" lesz, ami - szerintem - isteni finom :) Lehet, hogy ha mind a két zacskó Zselatin Fixet hozzáteszem, nem pedig csak 1,5 zacskót, akkor könnyebb lett volna kiszedni a tortaformából. Legközelebb megpróbálom.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek