A múltkori muszakához kicsit sok padlizsánt vettem, és két szép darab kimaradt. Hogy ne menjen kárba, összedobtam egy gyors csirkés-zöldséges ebédet belőle.
Összetevők:
A fentieken túl kell még hozzá valamilyen ízlés szerinti fűszer, én indiai fűszerkeveréket használtam.
Elkészítés: A hagymát megpirítom egy ek. olívaolajon, megsózva, vizet adagolva hozzá, vigyázva, hogy ne égjen le (én közben másra is figyeltem, és sajnos sikerült odaégetnem, ki kellett dobni és kezdeni az elejéről - utálom az ilyet). Az összevágott csirkemellet hozzáadom, lepirítom. Amikor a csirke kicsit megpirul, hozzáadom a megmosott és felkockázott padlizsánt és cukkinit - én nem szoktam meghámozni, ha zsengék. Fűszerezem ízlés szerint - ez nálam most indiai fűszerkeveréket jelentett -, adok hozzá kicsi vizet, és addig főzöm, amíg a csirke megpuhul és a zöldségek szétmennek.
Az eredmény egy nagy trutymó lesz, ezért le sem fotóztam, de higgyétek el, finom :) És az már csak hab a tortán, hogy a legnagyobb serpenyőm tele lett vele, az egész serpenyő kalóriatartalma mégis 1000 kalória körül maradt.
Nem diétázóknak tálalható sült krumplival (én ezzel adtam K-nak) vagy főtt tésztával, de nekünk nem igazán szükséges hozzá semmilyen köret.
Utolsó kommentek