Bemutatkozás helyett

Fél év alatt megszabadultam 20+ kg-tól (UPDATE: egy év alatt 30 kg-tól), és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc (UPDATE: 30 perc) alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán :) ABSZOLÚT UPDATE: 2012. december 28. napjára babát várunk :) Ennek örömére a fogyókúrát felfüggesztettem, de a kalóriaszámolást és a tápanyagarányokra való odafigyelést, valamint a megengedett mozgást továbbra is megtartom. Ennek fényében picit megváltozott az újabb bejegyzések jellege, de a blog továbbra is az egészséges étkezésről fog szólni, nem szándékozom baba-mama blogba átmenni. Elérhetőség: prettywitch@hotmail.hu

Utolsó kommentek

  • leningrad: Vissza, vissza, visssza! :) (2015.06.14. 00:48) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Gratulálok, ügyes vagy! (2014.03.24. 18:47) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @PrettyWitch: tegnap mérlegeltem. -8 nál tartok!!! wááá :)) mondjuk az elmúlt héten 3x bicajozt... (2014.03.24. 15:25) Újrakezdés
  • PrettyWitch: @Irén Hegyi: Én azért ettem sok tejterméket, mert nem vagyok nagy húsevő, fehérje meg kellett. Meg... (2014.03.19. 20:23) Újrakezdés
  • Irén Hegyi: @Tiktak: igen, elírtam. bocsi. heti fél, az biztos. Próbáltam a PrettyWitch által leírt kórházi di... (2014.03.19. 19:11) Újrakezdés
  • Utolsó 20

Ez most nem rendes bejegyzés lesz, hanem csak egy recept. Ugyan nem mostanában csináltam, de többeknek emlegettem, és hátha van olyan, akinek hasznos lehet. Vállalkozó kedvűek próbálják meg kókusz nélkül,mert az a legtöbb kalória benne, és osszák meg, hogy ehető lett-e :)

Light kókuszgolyó vagy kekszgolyó (ki hogy hívja):

Az almát megpucolom, lereszelem. Az összes hozzávalót beleteszem egy keverőtálba, és keverőgéppel (robotgép, az a fajta, ami felül turmix, alul tál, és az alsót használtam hozzá, a késes keverőlapáttal) jó alaposan összekeverem, Valószínűleg megy fakanállal is, csak lassabb. Állni kell hagyni kicsit, mert az alma levétől a zab meg fog puhulni. Utána lehet formázni, és kis kókuszba beleforgatni. Nekem 28 golyó lett a fenti adagból.

Ízre majdnem ugyanolyan, mint az eredeti, csak nem annyira száraz. Többekkel kóstoltattam, és kifejezetten dicsérték :) A receptet egyébként egy édesszájú testépítő sráctól kaptam.

Nem kifejezetten kalóriaszegény kaja (a kókusz miatt), de lényegesen jobb, mint bármi, amit egy vendégségben kaphatsz. És ha ezt te viszed magaddal, tudsz nasizni is, és másokat is meglephetsz vele :)

Címkék: recept

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prettywitch.blog.hu/api/trackback/id/tr264051764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatsme 2012.02.02. 19:29:20

esetleg úgy lehetne, hogy a kókusz kimarad, és csak forgatáshoz használod. bár nem tudom, én az eredetit sem csípem, P-nak kedvence, de neki meg minek csinálnék diétásat :D

PrettyWitch 2012.02.02. 19:36:00

P-nak valami extra kalóriadúsat adj enni :)

loseismorethanhesitate · http://loseismorethanhesitate.tumblr.com/ 2012.02.02. 20:12:33

csinaltam hasonlot kokuszos-csokis feherjeporbol, es akkor telleg csak forgatasra kell a kokuszreszelek es az edesitot is ki lehet hagyni. hmmmm, reggel megcsinalom, koszi!

PrettyWitch 2012.02.03. 09:52:11

@loseismorethanhesitate: És akkor egy hajszálnyit részletesebb receptet ossz meg velünk, jó? :)

loseismorethanhesitate · http://loseismorethanhesitate.tumblr.com/ 2012.02.03. 12:39:28

a konyhaban is hasonloan nagyvonalu vagyok, nem nagyon szoktam mericskelni.
zabpehely, alma, (kokuszos-)csokis feherjepor, izles szerint plusz kakaopor, kokuszreszelek, osszedaral, var, megesz. (en varni sem tudok)

a masik opcio, amikor beleraksz egy tojast, es kisutod omlettszeruen, en igy nassoltam vegig az elso dietat edesitoszer meg liszt nelkul.

(es megcsinaltam tegnap ezt a fentit, bar ne tettem volna, a felet rogton sikerult megenni, a masik felet ma edzes utan)

B.-né Erika 2012.02.04. 10:41:01

Én is csináltam ilyet karácsonykor :) és még tudod melyiket raffaello golyót, túró, joghurt vagy 12%tejföl, kókusz édesítő, kókuszba hempergetjük, nagyon finom volt csak 1 et kóstoltam a többit vittem anyukámnak :) és minimum 1 napig állni hagyjuk akkor még jobban összeérik :)

PrettyWitch 2012.02.05. 13:34:46

@B.-né Erika: A rafaellos is jól hangzik, édesítővel, túróval és joghurttal talán ki lehet hozni viszonylag elfogadható kalóriatartalmúra.
süti beállítások módosítása